x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Jucătoarea de tenis Ashleigh Barty, numărul 1 WTA, și-a anunțat retragerea

Jucătoarea de tenis Ashleigh Barty, numărul 1 WTA, și-a anunțat retragerea

23 Mar 2022   •   11:40
Jucătoarea de tenis Ashleigh Barty, numărul 1 WTA, și-a anunțat retragerea

Jucătoarea australiană Ashleigh Barty, numărul unu mondial, s-a retras la vârsta de 25 de ani și la apogeul carierei sale, invocând îndeplinirea obiectivelor sale în tenis și oboseala, relatează Reuters.

Ea se retrage cu 15 titluri, la mai puțin de două luni după ce a câștigat Openul Australiei, al treilea triumf la simplu de Mare Șlem, după Wimbledon în 2021 și Openul Franței în 2019.

"Știu cât de multă muncă este nevoie pentru a scoate ce e mai bun din tine ... Nu mai am asta în mine", a declarat ea într-o înregistrare video postată miercuri pe contul său de Instagram. "Nu mai am impulsul fizic, dorința emoțională și tot ceea ce este necesar pentru a mă provoca la cel mai înalt nivel. Sunt epuizată".

Este a doua retragere a lui Barty din acest sport, după ce s-a retras din joc în adolescență, la sfârșitul anului 2014.

Ea a revenit în 2016 și a urcat rapid în clasament, câștigând aprecieri la nivel mondial pentru jocul său strălucit și afecțiunea fanilor pentru sportivitate și comportamentul său relaxat.

Ea a petrecut în total 121 de săptămâni ca numărul unu mondial și părea destinată să aibă și mai mult succes în cele mai mari turnee.

Cu toate acestea, Barty nu a făcut niciodată un secret din faptul că nu-i plăcea viața de turneu și că se lupta cu dorul de casă.

Barty a suferit de depresie după ce a devenit jucătoare profesionistă în adolescență, ceea ce a determinat-o să renunțe și să se reinventeze pentru scurt timp ca jucătoare profesionistă de cricket în statul ei natal, Queensland.

Când pandemia COVID-19 a oprit tenisul de elită în 2020, ea a luat aproape un an de pauză pentru a petrece timp cu familia, mai degrabă decât să se reîntoarcă în circuit după reluarea acestuia.

Ea se retrage după ce a câștigat aproape 24 de milioane de dolari în carieră și ca o eroină națională, după ce a pus capăt unei așteptări de 44 de ani pentru o câștigătoare locală la Australian Open în ianuarie, învingând-o în finală pe americanca Danielle Collins.

Fiind a doua aborigenă care a câștigat un titlu de Grand Slam, pe urmele marii Evonne Goolagong Cawley, Barty a devenit, de asemenea, un idol pentru populația indigenă din țara sa.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ashleigh Barty