x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Koczi: "Meritam medalia de aur şi la individual compus"

Koczi: "Meritam medalia de aur şi la individual compus"

11 Apr 2011   •   16:00
Koczi: "Meritam medalia de aur şi la individual compus"
Sursa foto: /Reuters

Gimnastul român Flavius Koczi, medaliat cu argint la individual compus la Campionatele Europene de la Berlin, a declarat azi, la întoarcerea la Bucureşti, că ar fi meritat să devină campion continental, considerând că germanul Philipp Boy a fost avantajat deoarece reprezenta ţara gazdă.

"Toată lumea mi-a spus că meritam aurul, şi eu cred acelaşi lucru, dar fiind la Berlin, la ei acasă, aşa trebuia să se întâmple. Înaintea concursului speram să fiu pe podium, dar cu timpul, după ce treceau rotaţiile, m-am gândit chiar la aur. La finalul concursului am fost puţin dezamăgit, dar mi-am luat revanşa cu vârf şi îndesat la sol", a spus Koczi.

Medalia de aur a fost câştigată de germanul Philipp Boy (88.875 puncte), care a totalizat cu 50 de miimi de punct mai mult decât sportivul român, iar pe locul trei s-au clasat ucraineanul Mikola Kuksenkov şi britanicul Daniel Purvis (ambii cu 88.350).

Flavius Koczi s-a declarat mulţumit de cele două medalii obţinute la Berlin, dar a precizat că se aştepta să câştige una şi în proba de sărituri: "Sunt foarte mulţumit de cele două medalii, dar se putea să iau medalie şi la sărituri, însă cine nu riscă nu ştigă. După aceste Campionate Europene, după ce am văzut ce se sare, va trebui cu siguranţă să-mi îmbunătăţesc exerciţiul la sărituri. Vreau să vin cu o săritură care să îmi poarte numele. Mă gândesc la o săritură cu trei şuruburi şi jumătate, cu notă de plecare din 7,2 sau 7,4. Am încercat de mai multe ori înainte de europene, dar săritura nu era bine pusă la punct. Sper ca la Campionatele Mondiale să le fac celorlalţi concurenţi o surpriză".

Antrenorul lotului masculin de gimnastică al României, Ioan Suciu, consideră că întrecerea a fost una reuşită pentru delegaţia tricoloră: "A fost un Campionat European reuşit, cu o mare gură de oxigen pentru gimnastica masculină. Acum urmează o pregătire asiduă pentru Campionatul Mondial. Flavius dacă îşi făcea şi a doua săritură putea să ia încă o medalie de aur. Sperăm ca la mondiale să vină cu o săritură nouă. La individual compus, în opinia mea, Flavius este campionul european moral, după evoluţiile avute la toate cele şase aparate. Din păcate concursul a fost în Germania şi mă opresc aici cu declaraţiile".

România a ocupat locul doi în clasamentul general pe medalii de la Campionatele Europene de gimnastică de la Berlin, competiţie care s-a încheiat duminică şi în care sportivii din Rusia s-au aflat de cele mai multe ori pe podium.

Sportivii români au câştigat şase medalii, dintre care trei de aur, două de argint şi una de bronz. Sandra Izbaşa şi Diana Chelaru au adus delegaţiei României o medalie de aur şi una de argint în finala de la sol. Sandra Izbaşa a mai câştigat o medalie de aur la sărituri, iar la individual compus feminin Amelia Racea s-a clasat a treia. La masculin, Flavius Koczi a câştigat medalia de aur la sol şi pe cea de argint la individual compus. România a avut ca obiectiv la CE de la Berlin câştigarea a 1-2 medalii.

×
Subiecte în articol: gimnastica sporturi flavius koczi