x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi "Lance Armstrong nu are loc în ciclism"! Rutierul texan a pierdut toate cele şapte titluri din Turul Franţei

"Lance Armstrong nu are loc în ciclism"! Rutierul texan a pierdut toate cele şapte titluri din Turul Franţei

22 Oct 2012   •   19:05
"Lance Armstrong nu are loc în ciclism"! Rutierul texan a pierdut toate cele şapte titluri din Turul Franţei

UPDATE 23:18 - Retragerea celor 7 titluri cucerite în Turul Franţei nu a fost singura veste primită luni de Lance Armstrong. Astfel, o companie de asigurări din Texas îi va cere fostului ciclist să returneze un bonus de 7,5 milioane de dolari, după ce acesta a fost acuzat de dopaj de Agenţia Americană Antidoping.

SCA Promotions a acoperit bonusul pe care Armstrong l-a primit după ce a câştigat, în 2004, pentru a şasea oară, Turul Franţei. "Vom formula o cerere pentru returnarea fondurilor. Dacă solicitarea noastră nu va avea succes, vom demara procedurile legale împotriva domnului Armstrong în cinci zile lucrătoare", a declarat Jeffrey M. Tillotson, avocatul SCA Promotions, conform bbc.co.uk.

În urmă cu 8 ani, Tailwind Sports, care deţinea echipa US Postal, la care activa Armstrong, a încheiat o poliţă de asigurare pentru acoperirea bonusurile de performanţă pe care ar fi urmat să le plătească în cazul în care rutierul ar fi câştigat Turul Franţei.

SCA a refuzat să plătească asigurarea, motivând că Armstrong nu ar fi un sportiv "curat". Rutierul american a dat în judecată compania şi a câştigat procesul, deoarece contractul prevedea faptul că banii trebuie viraţi dacă Armstrong este declarat "câştigătorul oficial" al competiţiei. Compania a fost obligată să plătească bonusul de 5 milioane de dolari plus 2,5 milioane de dolari, reprezentând dobânzi şi penalităţi, numai că acum doreşte returnarea acestei sume.
-------------------------------------------------------

Uniunea Ciclistă Internaţională i-a retras lui Lance Armstrong cele şapte titluri din Turul Franţei, în urma studierii raportul agenţiei americane antidoping, în care rutierul texan, care a câştigat Marea Buclă între anii 1999 - 2005, era acuzat de dopaj sistematic.

"Lance Armstrong nu are niciun loc în ciclism", a declarat preşedintele UCI, irlandezul Pat McQuaid, într-o conferinţă de presă la Geneva. Acesta a calificat această zi drept una foarte importantă pentru ciclism şi a anunţat că vineri se va lua o decizie în privinţa atribuirii titlurilor cucerite de Armstrong sportivilor clasaţi pe locul secund între 1999 şi 2005.

Conducerea Turului Franţei şi-a exprimat deja dorinţa de a lăsa vacante aceste locuri.

Tot vineri UCI va decide dacă va retrage şi medalia de bronz la câştigată de Armstrong la Jocurile Olimpice de la Sydney în 2000, în proba de contratimp.

×