x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Lucian Bute va boxa cu francezul Mendy pe 9 iulie, la Romexpo!

Lucian Bute va boxa cu francezul Mendy pe 9 iulie, la Romexpo!

05 Mai 2011   •   11:27
Lucian Bute va boxa cu francezul Mendy pe 9 iulie, la Romexpo!
Sursa foto: /Reuters

Pugilistul român Lucian Bute va încrucişa mănuşile cu challengerul obligatoriu la titlul mondial al categoriei supermijlocie, francezul Jean-Paul Mendy, pe 9 iulie, într-o gală care va avea loc în Bucureşti, la Romexpo.

Iniţial, s-a vorbit ca meciul să aibă loc la Sala Polivalentă, însă capacitatea de 6.000 de locuri s-a dovedit a fi prea mică pentru anvergura unui astfel de eveniment. Apoi, s-a vehiculat varianta noului stadion naţional, însă constructorii şi-au declinat competenţa în ceea ce priveşte finalizarea la timp a lucrărilor, şi nici staff-ul lui Bute n-a acceptat ca duelul să se desfăşoare în aer liber.

Astfel, s-a ajuns la varianta Romexpo, unde vor putea intra circa 10.000 de persoane.

În vârstă de 38 de ani, Mendy nu a suferit nici o înfrângere până acum, obţinând 29 de victorii din tot atâtea meciuri disputate, din care 16 prin KO. Francezul intenţionează să unifice toate centurile la categoria supermijlocie dacă îl va învinge pe român.

Lucfian Bute va începe pregătirile pentru meciul cu Mendy în această lună, la Montreal, iar în iunie va pleca în cantonament la Milano. El va sosi în România în ziua de 2 iulie, cu o săptămână înainte de meci.

Neînvins la profesionişti (28 partide - 28 victorii), Lucian Bute şi-a apărat pentru a şaptea oară titlul de campion mondial IBF la categoria supermijlocie după ce l-a învins prin KO, în repriza a zecea, pe irlandezul Brian Magee, într-o gală care a avut loc la Montreal, pe 19 martie.

×
Subiecte în articol: lucian bute box sporturi ibf