x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Magee este încrezător înaintea meciului cu Bute

Magee este încrezător înaintea meciului cu Bute

04 Mar 2011   •   14:21
Magee este încrezător înaintea meciului cu Bute

Boxerul irlandez Brian Magee a declarat în presa canadiană că este încrezător că îi poate face faţă românului Lucian Bute, campionul mondial IBF la categoria supermijlocie, în gala programată cu titlul pe masă pe 19 martie, la Montreal.

Campionul european nu s-a arătat deloc intimidat că întâlneşte un pugilist valoros, ca Lucian Bute (neînvins la profesionişti), chiar pe terenul acestuia, la Montreal.

Într-o conferinţă de presă, Magee a afirmat că victoria prin KO în repriza a şaptea în faţa danezului Lars Madsen, anul trecut, la Aarhus, este o dovadă că poate câştiga în faţa unui public ostil, cum va fi în Canada.

Cert este că irlandezul (35 ani, 34 victorii, 3 înfrângeri, un egal), originar din Belfast, nu se consideră doar o etapă în încercarea lui Bute (27 victorii din tot atâtea meciuri la profesionişti) de a lupta cu nume mari ca Andre Ward sau Carl Froch.

"Nu cred că mă va privi de sus. Cred că Bute e un campion şi se va pregăti pentru acest meci ca atare", a subliniat Magee, care îl consideră pe gălăţean drept cel mai bun din lume la categoria sa. Bute a câştigat centura IBF în 2007, iar de atunci şi-a apărat-o de şase ori.

''Bute e un boxer talentat. E greu de pregătit un meci cu Bute, deoarece e bun în toate. E bun în atac şi apărare, e bun pe contre, e genul de boxer care încerc eu să fiu'', a explicat Magee.

Pat Magee, managerul pugilistului irlandez (între cei doi nu există grad de rudenie), a notat că unul dintre atuurile lui Brian este rezistenţa sa, amintind totodată de finalul dificil al lui Bute la meciul cu mexicanul Librado Andrade din 2008, când Lucian a fost salvat de gongul final. Bute, care a explicat apoi că nu a fost în cea mai bună formă din cauza unor probleme de sănătate, şi-a luat revanşa cu vârf şi îndesat în faţa lui Andrade, printr-un KO în repriza a patra.

InterBox a anunţat că la meciul din 19 martie arbitru de ring va fi americanul Pete Podgorski (Chicago), în timp ce arbitri judecători au nfost desemnaţi englezul Mickey Vann, alături de canadienii Pasquale Procopio şi Benoit Roussel.

×