x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Maratonul Bucureștiului se va desfășura fără spectatori. Condițiile pentru participanți

Maratonul Bucureștiului se va desfășura fără spectatori. Condițiile pentru participanți

27 Oct 2021   •   16:30
Maratonul Bucureștiului se va desfășura fără spectatori. Condițiile pentru participanți
Sursa foto: pixabay.com

Maratonul Bucureștiului va fi organizat sâmbătă și duminică fără spectatori. Participanții trebuie să aibă certificat digital, iar în zonele de start și sosire vor fi impuse numeroase măsuri de siguranță.

Evenimentul care va avea loc în weekend reunește mai multe curse de alergare, de 5, 10, ștafetă (4X10 km), 21 și 42 de kilometri. Cea de-a 14-a ediție va avea startul în Piața Constituției.

Potrivit organizatorilor de la Bucharest RUNNING CLUB, sâmbătă, de la ora 9.00, vor lua startul alergătorii de la cursa de 10 km și de la ora 10.45, cei de la cursa de 5 km. Duminică va fi un singur start, de la 8.30 pentru cursele 42 km, ștafetă și 21 km.

La eveniment va fi permis accesul tuturor alergătorilor care fac au certificat verde. De asemenea, în zona Sport Expo va fi pus la dispoziție un centru de testare pentru alergătorii care vor veni să-și ridice kiturile de participare sau să se înscrie la una dintre curse. Testarea este opțională și gratuită pentru toți participanții și va fi efectuată de către o clinică acreditată de Ministerul Sănătății, precizează organizatorii.

În zonele de start și sosire-Piața Constituției, Bd. Libertății – Parc Izvor vor fi luate măsuri suplimentare de siguranță. Este vorba despre „acces restricționat doar pentru personalul esențial din echipa de organizare, participanți și autorități, distribuirea și impunerea utilizării măștilor de protecție (care vor fi înlăturate după primii 150 m- altele noi urmând să fie oferite la finalul cursei, odată cu medalia), distribuirea și impunerea folosirii dezinfectanților, dezinfectarea cu regularitate a obiectelor, suprafețelor și incintelor destinate utilizării publice, instalarea de porți pentru termoscanare, în vederea măsurării temperaturii participanților, crearea de spații de izolare, care să poată fi folosite în caz de nevoie, în condiții de maximă siguranță, pentru persoanele care prezintă simptome de COVID-19 și utilizarea de produse preambalate”.

Maratonul este un eveniment criteriu de calificare pentru Campionatele de Atletism Europene (Munchen, 2022) și Mondiale (Oregon, 2022), precum și pentru Campionatul Mondial 40+ destinat alergătorilor amatori (Londra din 2022).

Mediafax

×
Subiecte în articol: maraton bucuresti