x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Modificări în regulamentul de desfăşurare a meciurilor din Cupa Davis

Modificări în regulamentul de desfăşurare a meciurilor din Cupa Davis

02 Mar 2011   •   15:45
Modificări în regulamentul de desfăşurare a meciurilor din Cupa Davis
Sursa foto: /Reuters

154417-2011-03-01t164231z-1689570553-gm1e732020j01-rtrmadp-3-tennis-daviscup.jpgFederaţia Internaţională de Tenis (ITF) a anunţat, miercuri, câteva modificări ale regulmentului de desfăşurare a întâlnirilor din Cupa Davis, care vor intra în vigoare începând cu partidele de la acest sfârşit de săptămână.

Astfel, dacă într-o întâlnire o echipă conduce cu scorul de 3-1, învingătoarea fiind stabilită duminică, şi al patrulea meci a fost decis în cel puţin patru seturi, ultima partidă nu se va mai disputa, cu excepţia cazurilor în care stafurile celor două team-uri decid să o joace. La acelaşi scor, dacă al patrulea meci s-a decis după trei seturi, atunci se joacă şi ultima partidă.

Însă, dacă după două zile o echipă conduce cu scorul de 3-0, meciurile 4 şi 5 se vor desfăşura. Toate partidele care nu mai contează în stabilirea câştigătoarei întâlnirii se vor desfăşura după sistemul cel mai bun din trei seturi.

Vicepreşedintele ITF, Juan Margets, a explicat că această modificare de regulament a fost operată la solicitarea jucătorilor şi federaţiilor naţionale. "Această hotărâre se înscrie în eforturile ITF de a face Cupa Davis mai accesibilă jucătorilor, păstrând totodată interesul spectatorilor pentru meciurile din ziua de duminică. Modificarea regulamentului s-a făcut la solicitarea tenismenilor, căpitanilor echipelor şi asociaţiilor naţionale", a declarat Margets, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al Comitetului Cupei Davis.

În acest week-end se dispută în lume 33 de întâlniri în cadrul Cupei Davis. România evoluează în Argentina, cu ţara gazdă, în turul întâi al Grupei Mondia

×
Subiecte în articol: tenis cupa davis sporturi