x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Monica Niculescu s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Nottingham

Monica Niculescu s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Nottingham

10 Iun 2015   •   22:02
Monica Niculescu s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Nottingham
Sursa foto: Monica NICULESCU

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a învins-o pe belarusa Olga Govorţova, cu 2-6, 7-5, 7-5, miercuri, şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA pe iarbă de la Nottingham (Marea Britanie), dotat cu premii totale de 226.750 de dolari.

Niculescu (27 ani, 61 WTA) s-a impus după exact trei ore de joc, în care a reuşit o revenire formidabilă. După ce a pierdut primul set fără drept de apel, cu 2-6, Monica a fost condusă cu 5-2 în setul secund, dar a reintrat în joc şi a recuperat punct cu punct, salvând chiar trei mingi de meci la 4-5. Jucătoarea română, care a salvat 14 din cele 22 de mingi de break, a reuşit să câştige setul cu 7-5.

În decisiv, Monica a condus cu 2-0, 3-1 şi 4-2, Govorţova a egalat (4-4), Niculescu a reuşit un nou break, a ratat două mingi de meci, iar belarusa a egalat din nou (5-5). Niculescu a realizat un break, pentru 6-5, iar apoi a încheiat meciul, cu 7-5 în setul al treilea.

Olga Govorţova (26 ani, 127 WTA), venită din calificări, câştigase primul meci direct cu Niculescu, în 2006, la Milano (hard), cu 6-3, 6-1, în primul tur.

Niculescu şi-a asigurat un cec de 5.900 dolari şi 60 de puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta pe câştigătoarea meciului dintre Monica Puig (Porto Rico) şi Johanna Konta (Marea Britanie).

Monica Niculescu este programată să joace miercuri şi la dublu, alături de Arantxa Parra Santonja (Spania), în primul tur, contra perechii Hao-Ching Chan (Taiwan)/Ala Kudriavţeva (Rusia), cap de serie numărul trei.  

Sursa: Agerpres.ro

×
Subiecte în articol: monica niculescu nottingham turneu wtaț