x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Nadal l-a bătut pe Federer în semifinale la Miami

Nadal l-a bătut pe Federer în semifinale la Miami

02 Apr 2011   •   10:48
Nadal l-a bătut pe Federer în semifinale la Miami
Sursa foto: /Reuters

Tenismanul spaniol Rafael Nadal s-a calificat în finala turneului de Masters de la Miami după ce l-a învins lejer pe marele său rival, elveţianul Roger Federer, cu 6-3, 6-2, după o partidă ce a durat doar 80 de minute, ducând scorul întâlnirilor directe la 15-8.

Până la partida din semifinalele de la Miami, Nadal şi Federer se întâlniseră de 22 de ori, iar de patru ani, doar în finale. A urmat cea de-a 23-a partidă, partidă în care cei doi s-au aflat în postura de lider mondial pentru iberic şi de ocupant al locului trei în clasamentul ATP, pentru Federer. Nadal a profitat de numeroasele greşeli neforţate comise de Federer, 38, şi a reuşit să facă câte două break-uri în fiecare set.

În finală, Nadal îl va întâlni pe cel mai în formă jucător al momentului, sârbul Novak Djokovic, care  ţinteşte al patrulea titlu din acest an, după cele de Australian Open, Dubai şi Indian Wells, ultimul obţinut chiar în faţa ibericului. În prima semifinală de la Miami, Djokovic a trecut de americanul Mardy Fish cu 6-3, 6-1.

×
Subiecte în articol: roger federer tenis rafael nadal sporturi