x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Nadal, susţinut de sportivi

Nadal, susţinut de sportivi

17 Mar 2016   •   09:52
Nadal, susţinut de sportivi
Sursa foto: TRACEY NEARMY/EPA

Jucătorul spaniol de tenis, Rafael Nadal, este susţinut de sportivi din toată lumea după ce fostul ministru francez al Sportului, Roselyne Bachelot, l-a acuzat de dopaj. Nadal a anunţat că o va da în judecată pe politiciană.

Rafael Nadal a anunţat că o va da în judecată pe Roselyne Bachelot, fost ministru al Sportului în Franţa, după ce aceasta l-a acuzat într-o emisiune de televiziune că accidentarea care l-a ţinut şapte luni departe de teren, în 2012, a ascuns, de fapt, o suspendare pentru dopaj. Decizia a fost salutată de sportivi din toată lumea, inclusiv de jucători de tenis francezi. "O voi da în judecată şi voi face la fel în cazul tuturor care vor face comentarii de aceeaşi factură în viitor. Sunt sătul de lucrurile astea. Am ignorat astfel de comentarii în trecut, dar nu mai pot răbda. Un ministru al Franţei ar trebui să fie mai serios", a declarat Nadal. Decizia acestuia a fost susţinută inclusiv de tenismenul francez, Richard Gasquet. "Evident că îl susţin pe Rafa. Altfel, toată lumea va considera că poate spune orice despre oricine. Dacă la un moment dat vrem să oprim prostiile, nu avem de ales", a declarat Gasquet. În apărarea lui Nadal au sărit şi jucătorii echipei de fotbal Real Madrid, dar şi baschetbaliştii de la Chicago Bulls.

 

Reacţii după acuzaţii

Roselyne Bachelot a afirmat că accidentările de lungă durată în tenis ascund, de fapt, suspendări pentru dopaj, dând ca exemplu accidentarea de 7 luni, din 2012 a lui Nadal. Afirmaţia a fost contestată de ministrul Sporturilor din Spania, care a numit-o "o calomnie la adresa unuia dintre cei mai importanţi atleţi din istorie". Antrenorul lui Nadal, unchiul său Toni, a numit-o pe Bachelot "o imbecilă".

Deşi Rafael Nadal nu a fost depistat niciodată pozitiv, la controalele anti-doping, suspiciunile de dopaj au planat mereu asupra lui, probabil datorită stilului energic de joc

×
Subiecte în articol: rafael nadal