x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Naomi Osaka a câștigat turneul de tenis Australian Open

Naomi Osaka a câștigat turneul de tenis Australian Open

20 Feb 2021   •   12:11
Naomi Osaka a câștigat turneul de tenis Australian Open
Sursa foto: Hepta

Japoneza Naomi Osaka a câștigat turneul de tenis Australian Open cu o victorie cu 6-4, 6-3 asupra americanei Jennifer Brady.

Naomi Osaka, în vârstă de 23 de ani, a obținut patru titluri de Grand Slam. Aceasta a învins-o pe Jennifer Brady în minimum de seturi. Jennifer Brady se află la prima finală de turneu major.  

Naomi Osaka (23 ani), locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a câştigat Australian Open, reuşind la Melbourne să își completeze palmaresul cu al patrulea titlu de Grand Slam din carieră. Osaka s-a impus categoric în fața americancei Jenniffer Brady (24 WTA și cap de serie 22), în două seturi, într-o oră și 19 minute.

Americanca a făcut față lui Osaka în primul set, recuperând la 3-1 primul break cedat japonezei și dând impresia că poate furniza surpriza turneului. Favorita numărul 3 a salvat o minge de break în game-ul 10, la 4-4, după care a închis setul la 6-4, cu un break realizat la prima șansă ce și-a procurat-o la 5-4.

În setul secund japoneza a fost mai agresivă pe retur și și-a procurat rapid două mingi de break, valorificate din prima, ducând scorul la 4-0. Chiar dacă Brady a reușit un rebreak, Osaka nu i-a mai dat nici o șansă pe propriul serviciu și a câștigat game-ul decisiv la zero.

Acesta este al doilea turneu Australian Open câștigat de Osaka.

În urma victoriei, japoneza va deveni numărul 2 WTA începând de luni, iar Simona Halep va coborî pe locul 3.

×
Subiecte în articol: naomi osaka australian open