x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Naţionala de handbal feminin, calificată la Mondialul din Serbia

Naţionala de handbal feminin, calificată la Mondialul din Serbia

09 Iun 2013   •   09:34
Naţionala de handbal feminin, calificată la Mondialul din Serbia
Sursa foto: Laurentiu Nica/Intact Images

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat la turneul final al Campionatului Mondial din 2013, după ce a eliminat Slovacia în play-off-ul competiţiei.

Sâmbătă, la Oradea, România a câştigat cu 30-22 (18-14), după ce în manşa tur, în urmă cu o săptămână, se impusese cu 23-21 (12-11).

România s-a calificat astfel la turneul final al Campionatului Mondial din acest an, care va avea loc în Serbia, între 7 şi 22 decembrie, unde sunt deja calificate Serbia (gazdă), Norvegia (campioană mondială en-titre), Muntenegru şi Ungaria (semifinalistele CE 2012), plus Algeria, Angola, Congo, Tunisia, Coreea de Sud, China, Japonia şi Australia, care au obţinut clasări pe locurile 1-3 în campionatele continentale.

Alte opt locuri vor reveni echipelor europene care vor câştiga în play-off, la acest final de săptămână, iar ultimele patru echipelor cel mai bine clasate la Campionatul Pan American din această vară.

Naţionala feminină a României este singura din lume care a participat la toate ediţiile CM, cea din 2013 fiind a 21-a din istorie.

×