x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi „Nici un antrenor nu rezistă”

„Nici un antrenor nu rezistă”

de Istvan Deak    |    09 Mar 2011   •   20:34
„Nici un antrenor nu rezistă”
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

155552-intact-imagesgazeta-sporturilorcristi-preda20100728150426005.jpgUn motiv evidenţiat de tehnicianul maghiar pentru declinul Oltchimului este numărul mare de jucătoare din lot. „Ce se întâmplă acum la Oltchim oglindeşte situaţia reală a clubului. Pe mine m-au dat afară după o victorie la 13 goluri. Credeţi că mă mai miră ceva? Am vorbit cu conducerea clubului la începutul sezonului. Le-am comunicat că un lot de 22 de jucătoare nu este adecvat pentru o echipă de handbal la acest nivel. Permanent opt-nouă jucătoare nu vor fi pe bancă la meciurile oficiale. Ele nu vor deveni niciodată prietenele tale. O să înceapă să te lucreze şi încet me­sajul va ajunge şi la colegele lor. Din 22 de jucătoare, şapte joacă pe postul de inter stânga. Oricât le-ai schimba, nu reuşeşti să le împaci pe toate”, a declarat Kovacs în presă.

Antrenorul maghiar nu vede cu ochi buni revenirea lui Radu Voina la echipă. „Jucătoarele de la Oltchim nu au susţinut niciodată vreun an­trenor. Ele au impresia că noi suntem nişte şosete de care se de­ba­ra­sează când au chef. Există deja o tra­diţie a antrenorilor daţi afară de ju­că­toare la Oltchim. Asta le-a dat o forţă ex­traordinară. În astfel de condiţii, nici un antrenor nu poate rezista. Dacă şi pe Radu Voina, care a fost un mieluşel cu ele şi le-a vorbit mereu fru­mos şi le-a lăudat, au re­uşit să îl dea afară. El a fugit de la Oltchim, n-a mai vrut să audă de echi­pa asta. Decizia de a reveni mi se pare puţin luată în grabă. Eu nici până acum nu înţeleg de ce a avut Olt­chi­mul nevoie de mine? M-au răs­cum­părat de la turci, ca să mă dea afară, apoi să o aducă pe Anja şi după o lu­nă să scape şi de ea?”, se întreabă Kovacs.

„E greu să rezişti în România”
Eşecul Anjei Anderson la Vâlcea este pus de Peter Kovacs pe seama diferen­ţei de mentalitate între danezi şi români. „Anja Anderson a venit în România crezând că se află în faţa unui proiect pe termen lung. Ea a vrut să im­ple­menteze handbalul din Danemarca în România. Acest lucru e imposibil. În timp ce la danezi totul se face cu precizie, în România există un alt stil de viaţă, oamenii sunt altfel, au altă menta­litate, filozofia şi habitatul diferă mult. La Vâlcea, nu antrenorul conduce echipa, ci indicaţiile vin din toate sfe­rele posibile. S-au supărat pe mine că ţin prea multe antrenamente, la Anja a fost complet in­vers.

Săptămâna trecută au avut un antrenament lejer marţi, miercuri au câştigat în campionat, cu emo­ţii, în faţa Reşiţei, pe care am bătut-o, în tur, la 28 de goluri, joi şi vineri a fost program de săniuş şi de shop­ping, iar după antrenamentul de 150 de minute de sâmbătă, ju­că­toarele abia se ţineau pe pi­cioa­re. Duminică a urmat meciul cu Itxako. Deci de marţi până sâmbătă nu au avut antrenamente, practic doar două şedinţe de pregătire într-o săptămână. Anja plecase pe un drum foarte pe­ri­culos. În mo­mentul în care conducerea decide să aducă o antrenoare care să an­tre­neze trei zile pe săptămână, e clar că există o problemă la acel club”, spune Kovacs.

×
Subiecte în articol: handbal oltchim rm. valcea sporturi