x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi UPDATE Ce spune Rafael Nadal înaintea meciului cu Novak Djokovic la Roland Garros

UPDATE Ce spune Rafael Nadal înaintea meciului cu Novak Djokovic la Roland Garros

30 Mai 2022   •   09:53
UPDATE Ce spune Rafael Nadal înaintea meciului cu Novak Djokovic la Roland Garros
Sursa foto: Hepta

Novak Djokovic își continuă cursa pentru al 21-lea titlu de Grand Slamm, la Roland Garros. Principalul favorit a reușit duminică să facă un meci de înaltă calitate, în turul al patrulea, și a trecut de argentinianul Diego Schwartzman, calificându-se în sferturile de finală, unde îl va întâlni pe Rafael Nadal.

Spaniolul spune însă că meciul cu Djokovic ar putea fi ultimul la Roland Garros. El deține recordul de 13 titluri la turneul parizian.

"Prefer să joc ziua, cunosc Roland Garros-ul ziua şi este adevărat, de asemenea, că sunt conştient că nu ştiu ce se poate întâmpla anul viitor. De fiecare dată când joc aici, sunt conştient că poate fi ultimul meu meci în acest turneu. Într-un an se întâmplă multe, iar în această etapă a vieţii şi a carierei mele, cu tot ce am, se poate întâmpla orice.

Sper că nu va fi aşa, că voi putea continua să vin încă mulţi ani, dar sunt şi foarte conştient că este o posibilitate, dacă lucrurile nu merg aşa cum doresc eu, ca acesta să fie ultimul meu meci aici, la Roland Garros. De aceea mi-ar plăcea să-l joc în timpul zilei.

Sunt în sferturile de final de la Roland Garros. Acum două săptămâni şi jumătate, deşi eram plin de speranţă, nici nu ştiam dacă voi putea fi aici. Aşa că îmi face plăcere să fiu aici încă un an. Şi, sincer, la fiecare meci pe care îl joc aici, nu ştiu dacă nu este ultimul meu meci la Roland Garros.

Am trecut printr-o perioadă dificilă cu piciorul meu, aşa că nu ştiu ce se poate întâmpla în viitorul apropiat, în privința carierei mele. De aceea încerc doar să mă bucur cât mai mult posibil şi să lupt cât de mult pot pentru a-mi trăi în continuare visul", a explicat Rafael Nadal.

El are probleme la piciorul stâng de peste 15 ani.
 

ȘTIRE INIȚIALĂ Numărul 1 mondial a salvat șapte mingi de break și a transformat șase dintre ele în victoria cu 6-1, 6-3, 6-3, ce a durat dpuă ore și 17 minute. El va întâlni în sferturi de finală pe câștigătorul partidei dintre Rafael Nadal, de 13 ori campion la Paris, și canadianul Felix Auger-Aliassime.

Sârbul a avut nevoie de cinci seturi pentru a-l învinge pe argentinian în precedenta întâlnire dintre cei doi la Roland Garros, în 2017, dar de data aceasta Schwartzman nu a mai făcut față șa acel nivel.

Cu această victorie, Djokovic are acum 16-0 în meciurile din turul patru la Grand Slam-ul pe zgură și îl duce pe dublul campion în al 13-lea sfert de finală consecutiv la Paris. Daniil Medvedev, Nadal, Hubert Hurkacz și Holger Rune sunt ceilalți jucători rămași pe tablou care nu au pierdut încă niciun set la turneul din acest an.

Victoria de duminică îl duce pe Djokovic la scorul de 7-0 în confruntările directe cu Schwartzman.

×
Subiecte în articol: novak djokovic rafael nadal