x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi VIDEO O nouă medalie olimpică pentru România. Echipajul de dublu rame masculin a obținut locul 2 în cursa de la Tokyo 2020

VIDEO O nouă medalie olimpică pentru România. Echipajul de dublu rame masculin a obținut locul 2 în cursa de la Tokyo 2020

29 Iul 2021   •   06:08
VIDEO O nouă medalie olimpică pentru România. Echipajul de dublu rame masculin a obținut locul 2 în cursa de la Tokyo 2020
Sursa foto: Foto COSR

Echipajul României de dublu rame masculin, alcătuit din Marius Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă, au câștigat joi medaliile de argint în finala probei, la Jocurile Olimpice, trecând linia de sosire cu timpul de 6:16.58, fiind învinși de echipajul Croației.

Românii au pornit strategic mai încet, la punctul de control de la 500 de metri aceștia fiind pe locul 5, ca după alți 500 de metri să urce pe 4.

Cozmiuc și Tudosă au ridicat ritmul în a doua jumătate a cursei, începând urmărirea echipajului Croației, care au condus finala de la un capăt la altul.

La punctul de control de la 1.500 bătălia rămăsese să se dea între România și Croația, barca daneză fiind în urmă cu aproape 4 secunde.

Cozmiuc și Tudosă nu au reușit din păcate să prindă din urmă barca croată, terminând la doar 1.29 secunde în urma acesteia, cu timpul de 6:15.58.

Pe locul 3 s-a clasat echipajul Danemarcei.

Cei doi câștigă a treia medalie de la canotaj pentru România la Tokyo 2020, după cele de aur la dublu vâsle feminin, argint la patru rame masculin, cărora li se adaugă cea de argint la spadă.

(sursa: Mediafax)

 

 

×