x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Doroftei, amenințat cu bătaia de Rudel Obreja, în timpul ședinței biroului federal

Doroftei, amenințat cu bătaia de Rudel Obreja, în timpul ședinței biroului federal

10 Oct 2012   •   14:45
Doroftei, amenințat cu bătaia de Rudel Obreja, în timpul ședinței biroului federal

Președintele Federației Române de Box, Rudel Obreja, i-ar fi jignit și amenințat cu bătaia pe Leonard Doroftei și Francisc Vaștag, în timpul ședinței biroului federal de ieri, spune antreonorul lotului de juniori, Titi Tudor.

”Despre Doroftei a spus ca este «dus cu capul la propriu» şi i-a promis o corecţie fizică pentru că a îndrăznit să îi ceară demisia. Pe Feri nu a îndrăznit să îl ameninţe cu bătaia poate pentru simplul motiv că Feri este la altă categorie. Dar a spus că în ultimii şapte ani nu a făcut nimic pentru box. Acest om pur şi simplu nu are bun simţ. Cum să spui ceva rău de Feri? La Reşiţa, Vaştag a făcut multe pentru box şi chiar dacă nu ar fi făcut nimic, pur şi simplu ar fi fost retras, tot era în avantaj faţă de Obreja că nu a făcut niciun rău boxului românesc", a spus Tudor, potrivit mediafax.ro.

La rândul său, Doroftei a declarat că nu are nimic personal cu Obreja, însă consideră că refuzul acestuia de a demisiona, în condițiile în care Federația Internațională de Box Amator (AIBA) l-a suspendat și acum amenință cu dezafilierea FRB face rău boxului românesc.

”Îmi aplică o corecţie fizică? Asta e, dacă m-am întors acasă aşa îmi trebuie. M-am întors să fiu bătut de Obreja. El uită că stă de vorbă cu Leonard Doroftei, campion mondial. Eu mi-am spus punctul de vedere, despre ceea ce se întâmplă în Federaţia Română de Box. Aceşti oameni au nevoie de libertate să meargă mai departe, nu să fie suspendaţi. Şi nici noi, istoria boxului. Pentru asta luptăm noi. Nu am nimic personal cu Rudel Obreja, dar dacă nu pleacă de acolo ce să facem? Chiar suntem proşti? Eu nu ştiu ce caută un om ca el acolo în federaţie, cu astfel de exprimări. Ajunge să ne fie frică să mai spunem ceva în ţara asta", a declarat Doroftei, potrivut mediafax.ro.

Obreja a negat că i-ar fi amenințat sau jignit pe Vaștag și Doroftei, afirmând că este vorba de presiuni care se fac pentru plecarea sa și că nu vrea să intre ”în albia cu porci”.

”Nu e adevărat că am ameninţat, probabil că încearcă să facă tot felul de presiuni şi chestii de genul ăsta. Nu am ce comenta, nu vreau să mă bag în albie pentru că mă mănâncă porcii după aia. Eu pe Feri Vaştag l-am vrut înapoi în box, am insistat foarte mult ca el să revină şi am spus public că din punctul meu de vedere astăzi este cel mai bun om care poate prelua funcţia de preşedinte al federaţiei. Deci nu aveam cum să vorbesc urât despre Vaştag. Despre Doroftei mă abţin, lumea a început să-l cunoască încet-încet. E suficient", a spus Obreja.

Rudel Obreja a fost suspendat de AIBA timp de cinci ani, după ce, în 2010, un campionat de box amator de la Iași s-a desfășurat fără ca sportivii să poarte căști.

AIBA a solicitat Federației Române de Box să organizeze alegeri pentru a desemna un nou președinte, în această toamnă. La începutul lunii octombrie, AIBA a anunțat că alegerile pregătite de FRB nu respectă statutele în vigoare, anunțând că România va fi dezafiliată de la AIBA, ceea ce ar însemna că pugiliștii români nu mai pot participa la competițiile internaționale.

În acest context, Leonard Doroftei și Titi Tudor au susținut o conferință de presă în care au solicitat ca toți oamenii din box să facă eforturi pentru îndepărtarea lui Obreja de la FRB, fiind propusă candidatura tandemului Doroftei - Vaștag.

Președintele Autorității Naționale pentru Sport și Tineret, Carmen Tocală, a contactat AIBA, reușind să obțină o amânare a dezafilierii și promițând că alegerile se vor desfășura, respectându-se toate statutele, până la sfârșitul lunii noiembrie. 

×