x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Obreja ne lasă fără boxeri la JO 2012!

Obreja ne lasă fără boxeri la JO 2012!

de Dragos Stoica    |    17 Aug 2011   •   21:00
Obreja ne lasă fără boxeri la JO 2012!

Gazeta Sporturilor a prezentat joi un document exploziv, pe care FRB si COSR l-au primit pe data de 9 august, dar au ales sa nu-l faca public. Potrivit acestei adrese trimise de AIBA (Federatia Internationala de Box), in cazul in care Rudel Obreja va ramane presedinte al federatiei nationale de profil dupa data de 31 august, Romania nu va mai putea avea sportivi la nici o competitie oficiala, aici fiind incluse Campionatele Mondiale din Coreea de Sud, care incep pe 16 septembrie, precum si Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012!

In prezent, Federatia lui Obreja este suspendata pro­vizoriu, urmand ca dupa 1 septembrie sa fie dezafi­liata daca nu va fi reprezentata de un alt presedinte. Rudel Obreja insa nici nu se gandeste la retragere, invocand faptul ca AIBA ar comite un mare abuz: 'Pana nu se va termina procesul pe care il am cu ei nu ma retrag. Nici nu se poate convoca o Adunare Generala in mai putin de 45 de zile'. Problema este ca Obreja risca sa distruga un sport din cauza propriei sale ambitii, deoarece eventuala neparticipare a sportivilor la niste Campionate Mon­diale ar fi o premiera totala pentru Romania!

Rudel Obreja a mai fost implicat recent intr-un scandal de mari proportii, dupa ce firma sa privata a gestionat banii publici directionati de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului condus de Elena Udrea, precum si de alte societati de stat, cu ocazia organizarii Galei Campion pentru Romania, cand Lucian Bute si-a mentinut centura de campion mondial la Bucuresti. Nici pana in prezent, la aproape o luna si jumatate, n-a fost inca anuntat numele firmei care urmeaza sa efectueze auditul financiar asupra modului cum au fost cheltuiti banii de la acest eveniment!

×