x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Octavian Morariu este noul preşedinte al Federaţiei Europene de Rugby

Octavian Morariu este noul preşedinte al Federaţiei Europene de Rugby

05 Iul 2013   •   18:24
Octavian Morariu este noul preşedinte al Federaţiei Europene de Rugby
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Preşedintele COSR, Octavian Morariu, a fost ales vineri în funcţia de preşedinte al Federaţiei Europene de Rugby.

Morariu, în vârstă de 52 de ani a fost ales cu 255 de voturi din cele 301 exprimate (14 abţineri şi 32 împotrivă).

"Sunt onorat şi bucuros, dar în acelasi timp îmi dau seama de responsabilitatea mare pe care o am, cu atât mai mult cu cât vorbim de familia mea - rugbyul. Dedic această alegere tuturor jucătorilor, antrenorilor şi conducătorilor din rugbyul românesc", a declarat Morariu pentru site-ul federaţiei de rugby.

Vicepreşedinte al FIRA-AER din 2004 şi fost preşedinte al FRR în perioada 2001-2003, Morariu va avea un mandat de trei ani şi jumătate şi îi succede în funcţie francezului Jean Claude Baque, care a demisionat din această poziţie.

De asemenea, Octavian Morariu, se află printre cei nouă candidaţi reţinuţi pentru a intra în septembrie în Comitetul Internaţional Olimpic. Aceştia vor deveni oficial membri CIO după aprobarea de către ceilalţi responsabili în prima zi a sesiunii forului olimpic de la Buenos Aires, în 7-10 septembrie.

De-a lungul timpului, ţara noastră a avut trei reprezentanţi în CIO: prinţul Bibescu (în perioada 1899-1901), George A. Plagino (1909-1947) şi Alexandru Şiperco (1955-1998).

×