x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Oficialii lui Gyor: “Avem în continuare prima şansă în meciul cu Oltchim!”

Oficialii lui Gyor: “Avem în continuare prima şansă în meciul cu Oltchim!”

de Istvan Deak    |    03 Apr 2012   •   10:03
Oficialii lui Gyor: “Avem în continuare prima şansă în meciul cu Oltchim!”

In ciuda victoriei la patru goluri diferenta (31-35) a Oltchimului, antrenorul formatiei Gyoti Eto, Karl Erik Bohn, este in continuare convins ca formatia sa va juca finala Ligii Campionilor din acest an. “Nu ne-am concentrat pe toata durata partidei. Din 60 de minute, aproape 15 nu le-am jucat la capacitate maxima. Pierdeam mingile usor si nu reveneam in aparare, asa am primit 15 goluri, fara ca gazdele sa faca vreo greseala. Ar fi trebuit sa ne aparam mai bine. Acestea au fost problemele care au dus la infrangerea noastra, insa va asigur ca nu are rost sa ne agitam, fiindca nu se vor repeta aceste greseli. Nu pot sa prezic cu ce diferenta de scor vom castiga, dar va asigur ca noi vom juca finala', spune Bohn.

Nu sunt de vina portarii

Desi echipa sa a incasat 35 de goluri, Bohn ia apararea portarilor: “Soarta partidei nu a depins de evolutia celor doi portari. Sunt multumit de cum au aparat. Palinger si Katrine Lunde sunt doi portari de exceptie, ele au fost puse in ipostaze repetate de unu contra unu, din care cu greu poti sa eviti golul. Evident ca pentru retur sper ca vor apara mai bine decat au facut-o la Valcea, deoarece avem nevoie de un portar in mare forma care sa stopeze tentativele romancelor de a marca. Insa soarta calificarii nu sta doar in mainile portarilor. “Asteptam cu nerabdare returul. Miza este uriasa. Fanii vor sta in spatele nostru si trebuie sa le oferim satisfactia unei revanse si, implicit, a unei calificari in finala. Nu are importanta ca jucam la Veszprem. Saptamana aceasta ne vom antrena de trei ori acolo, ca sa ne obisnuim cu sala si parchetul. Eu ma bucur ca vom avea suportul a 6.000 de fani fanatici', a adaugat antrenorul lui Gyor.

Antrenorul sustine ca formatia sa se afla intr-o pozitie mai avantajoasa decat cealalta semifinalista, Larvik, invinsa pe teren propriu de Buducnost. “Infrangerea cu 20-22 a celor de la Larvik in Norvegia este mult mai greu de remontat decat diferenta de patru goluri dintre noi si Valcea. Noi jucam returul acasa si chiar nu mai conteaza daca vom juca finala cu Larvik sau Podgorita. Important este sa fim acolo', a incheiat Bohn.

Romancele s-au motivat exemplar la pauza'

Presedintele executiv al clubului Gyori Eto, Kelecsenyi Erno, considera ca formatia sa este in continuare favorita la calificarea in ultimul act al competitiei. “Nu teama a cauzat declinul nostru in debutul reprizei secunde, ci faptul ca Oltchimul a realizat ca nu mai are nimic de pierdut. Jucatoarele romance s-au motivat exemplar la pauza, in timp ce noi am intrat in jocul lor, cu greseli simple ce au dus la o stare de nesiguranta a portarilor. Aceasta este povestea unui sfert de ora, in care am primit 15 goluri, situatie cu care eu nu m-am mai confruntat in cariera de pana acum. Am discutat foarte mult dupa meci si am convenit ca trebuie sa eliminam un astfel de sfert de ora din partida retur. Vreau sa o evidentiez pe Amorim, care a facut o partida buna, atat in atac, cat si in aparare. Practic, jocul lui Hornyak din repriza secunda, paradele lui Palinger si loviturile de pedeapsa transformate de Gorbicz au adus aceasta diferenta de doar patru goluri, care ne mentine cu sanse reale de calificare in finala. Trebuie sa credem in noi, fiindca potential avem. Daca eliminam acel sfert de ora, am fi batut Valcea la 7 goluri. Revenirea romancelor este bazata exclusiv pe greselile noastre. De aceea, consider ca avem in continuare peste 50% sanse de calificare. Pentru aceste zile de pregatire, obiectivul principal este sa le ridicam mental pe jucatoare si sa remontam acel plus de incredere care este de partea Oltchimul dupa partida tur. Daca vom evolua in retur, ca in prima repriza de la Valcea, nu vom avea probleme cu calificarea', a declarat Kelecsenyi, care a adaugat ca au mai ramas doar 320 de bilete pentru partida de duminica dintre Gyor si Oltchim. (deak.istvan@jurnalul.ro)

×