x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Olchim a ratat calificarea în finala Ligii Campionilor la handbal

Olchim a ratat calificarea în finala Ligii Campionilor la handbal

07 Apr 2012   •   15:34

In fata unei asistente de peste 7,000 de spectatori, care a incurajat frenetic formatia gazda, fetele de la Oltchim nu au putut reedita meciul foarte bun de saptamana trecuta de la Ramnicu-Valcea fiind invinse la opt goluri diferenta, 31-23, de unguroaicele de la ETO Gyor, care si-au asigurat prezenta in finala competitiei.

Radu Voina: Am avut trac si cred ca Gyor este mai puternica

"Astazi cred ca Gyor a fost mai determinata decat echipa noastra. Am gresit in atac, iar in aparare nu am dat dovada de solidaritate. Sala a fost incendiara, poate jucatoarele mai tinere au clacat. Cred ca diferenta de pe tabela nu e cea reala. A batut in sala un vant prielnic Gyor-ului si cred ca si arbitrii francezi s-au adaptat vantului din pupa. Nu vreau sa spun mai multe. De obicei, nu-mi sta in caracter. Nu vreau sa se inteleaga ca am pierdut din aceasta cauza. Noi i-am ajutat, cu greselile, sa conduca asa meciul, stiu meserie, pentru ca per total, penalizarile vor fi cam egale, dar conteaza cand dai o minge si cand nu. Aceleasi faze s-au judecat diferit si asta e o «calitate» a celor doi oameni in negru, dar cred ca nu au valoare pentru acest nivel. Asta nu scuza jocul nostru. Am avut trac si cred ca echipa Gyor este mai puternica decat a noastra, in care am improvizat mult. Aici trebuia sa jucam mai bine decat in tur. Le-am felicitat pe fete, pentru traseul din Liga Campionilor, au dovedit ca si fara jucatoarele absente, pot ajunge pana aici. Cred ca este o performanta pentru Oltchim ca am ajuns in primele patru in Europa", a declarat Voina la Digisport.

Oana Manea este sigura ca voi fi multi cei care vor critica echipa sa: "La ora actuala, Gyor a aratat ca e mai buna ca noi, desi am avut patru goluri avans. Presiunea a fost pe noi, ne-a facut sa gresim. Au stiut sa fructifice fiecare greseala a nostra si s-au calificat in finala. Am reprosat unele decizii de arbitraj, dar nu trebuie sa dam vina pe ei. Noi am gresit mult, nu comentez mai mult despre arbitraj. Jocul tactic al Gyor-ului nu ne-a suprins, a fost acelasi, doar noi am facut greselile. Asa suntem noi romanii, nu stiu de ce. Sigur vor fi oameni care sa ne critice, la noi nu conteaza ce ai facut pana acum, totul devine istorie, se sterge cu buretele si conteaza doar ce faci in momentul prezent. Eu vreau sa le multumesc celor care ne-au fost alaturi, suporterii adevarati, pe ceilalti nici nu pot sa-i numesc suporteri".

Adina Meirosu crede ca alaturi de coechipierele sale nu a stiut sa fructifice momentele importante ale jocului: "Am avut un joc mai slab la linia de 9 metri si nici linia de 6 metri n-a functionat ca in tur. De aici a venit graba noastra si greselile. Am jucat in astfel de sali, nu am fost coplesite de fanii adversi, ci de presiunea proprie. Se pare ca n-am stiut sa fructificam minutele importante ale jocului. Sunt zile mai bune, mai putin bune, conteaza rezultatul echipei, iar azi, Gyor trebuie felicitata. Am fost felicitate de antrenorul Radu Voina pentru ca am ajuns pana aici. Suntem in primele patru echipe din Europa, dar asa e in sport: uneori castigi, alteori pierzi".

Valentina Ardean-Elisei si-a exprimat regretul pentru faptul ca echipa sa nu a reusit sa-si indeplineasca visul: "Apararea nu a mai mers ca in tur, cand am reusit sa dam multe goluri pe faza a doua. Gyor a avut un joc mult mai complex si in aparare si in atac. Suntem foarte suparate, dar totusi, eu zic ca trebuie sa ne ambitioneze si mai mult. Anul acesta n-a fost sa fie, sa mergem mai departe. Visul celor de la Gyor era visul nostru si imi pare rau ca nu am reusit sa ni-l indeplinim".

Iulia Curea spera ca anul viitor Oltchim sa joace finala: "Ma doare sufletul cand vad bucuria celor de la Gyor. Asta e viata, totdeauna trebuie sa existe un invingator. Nu a mers apararea azi, nu am inscris de la 9 metri, cred ca atat am putut astazi. Gyor a jucat in vreo 8 jucatoare, dar le-a iesit totul. Imi pare rau de ratare, dar ma bucur ca am ajuns pana aici. Sper ca la anul sa jucam finala. In tur, nimeni nu ne dadea sanse, ne-am dat aripi singure, dar in retur, ele au fost cele castigatoare".

In cealalta semifinala, Buducnost Podgorica s-a impus in tur, pe terenul celor de la Larvik HK, cu 22-20, urmand sa joace pe teren propriu, duminica, pentru calificarea in finala.

×