x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Oltchim, la un pas de desfiinţare! Alte cinci vedete nu au acceptat reducerea contractelor

Oltchim, la un pas de desfiinţare! Alte cinci vedete nu au acceptat reducerea contractelor

25 Mai 2013   •   12:55
Oltchim, la un pas de desfiinţare! Alte cinci vedete nu au acceptat reducerea contractelor
Sursa foto: Andrei Moise/Intact Images

Campioana la handbal feminin, Oltchim Rm. Vâlcea, trece prin momente dramatice. După negocieri cu jucătoarele de bază din lot, a decis să renunţe la noi contracte cu acestea, din cauza salariilor mari, astfel că participarea în competiţii devine din ce în ce mai improbabilă.

Bugetul necesar pentru sezonul viitor, 1,5 milioane de euro, anunţat la începutul lunii, este imposibil să fie asigurat. Eşecul din Cupa României, în care Oltchim a fost eliminată din primul tur, a lovit şi mai mult în încercările conducerii de a găsi noi sponsori. Mai mult, la negocierile pentru viitorul sezon, jucătoarele nu au acceptat scăderea salariilor, astfel că, deşi au plecat Bulatovici, Jovanovici, Manea şi Farcău, iar Meiroşu a anunţat că se retrage, bugetul estimat tot a depăşit două milioane de euro, mai exact 2,1 milioane.

Conducerea clubului a decis să anunţe impresarii a cinci jucătoare de bază,  Neagu, Barbosa, Ungureanu, Nechita şi Brădeanu, că salariile pe care le-au cerut nu pot fi susţinute în viitorul sezon şi sunt libere să-şi caute echipe. "N-au acceptat nici scăderea cu puţin a salariilor, nici înjumătăţirea, darmite să joace pe 1000 sau 2000 de euro, dacă tot ar fi fost de salvat echipa", au declarat pentru Mediafax surse din cadrul clubului.

Doar Iulia Curea şi Iulia Managarova se mai află sub contract cu Oltchim, la care ar urma să revină în lot şi jucătoarele împrumutate la alte echipe. Bugetul necesar pentru abordarea Ligii Campionilor, minimum un milion de euro, i-a făcut pe oficialii vâlceni să ia în considerare varianta ca echipa să nu fie înscrisă în competiţia a cărei finală Oltchim a jucat-o în 2010, iar în ultimele două sezoane a ajuns până în semifinale.

Oltchim are în palmares 19 titluri de campioană, din care 7 obţinute consecutiv, iar în sezonul recent încheiat a avut cel mai mare buget din istorie, de aproximativ 3 milioane de euro, însă obiectivul principal,  câştigarea Ligii Campionilor, a fost ratat. Oltchim s-a oprit în semifinale, iar în Cupa României a fost eliminată din primul tur.

×