x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Peter Kovacs: "Anja Anderson n-a înţeles că merge în România!

Peter Kovacs: "Anja Anderson n-a înţeles că merge în România!

de Istvan Deak    |    09 Mar 2011   •   15:33
Peter Kovacs: "Anja Anderson n-a înţeles că merge în România!
Sursa foto: /Intact Images
155505-20100916124855010.jpgFostul antrenor al lui Oltchim Râmnicu Vâlcea, ungurul Peter Kovacs, a lansat un atac dur la adresa conducerii campioanei României la handbal, pe care o acuză de situaţia neplăcută în care se află clubul. “Principalii vinovaţi pentru situaţia de la Olchim sunt conducătorii clubului", spune Kovacs, într-un interviu acordat în presa maghiară.

"Ce caută 22 de jucătoare la Vâlcea?"
Un motiv evidenţiat de tehnicianul maghiar pentru declinul Oltchimului este numărul mare de jucătoare din lot. “Ce se întâmplă acum la Oltchim oglindeşte situaţia reală a clubului. Pe mine m-au dat afară după o victorie la 13 goluri. Credeţi că mă mai miră ceva? Am vorbit cu conducerea clubului la începutul sezonului. Le-am comunicat, că un lot de 22 de jucătoare nu este adecvat pentru o echipă de handbal la acest nivel. Permanent 8-9 jucătoare nu vor fi pe bancă la meciurile oficiale. Ele nu vor deveni niciodată prietenele tale. O să înceapă să te lucreze şi încet mesajul va ajunge şi la colegele lor. Din 22 de jucătoare, şapte joacă pe postul de inter stânga. Oricât le-ai schimba, nu reuşeşti să le împaci pe toate", a declarat Kovacs

"L-au lucrat pe Voina, deşi le-a lăudat permanent"
Antrenorul maghiar nu vede cu ochi buni nici revenirea lui Radu Voina la echipă. "Jucătoarele de la Oltchim nu au susţinut niciodată nici un antrenor. Ele au impresia că noi suntem nişte şosete de care se debarasează când au chef. La Vâlcea situaţia se schimbă de la o zi la alta. În orice moment poate izbucni scandalul. Există deja o tradiţie a antrenorilor daţi afară de jucătoare la Oltchim. Asta le-a dat o forţă extraordinară. În astfel de condiţii nici un antrenor nu poate rezista. Dacă şi pe Radu Voina, care a fost un mieluşel cu ele şi le-a vorbit mereu frumos şi le-a lăudat permanent, au reuşit să îl dea afară. El a fugit de la Oltchim, n-a mai vrut să audă de echipa asta. Decizia de a reveni mi se pare puţin luată în grabă. Eu nici până acum nu înţeleg de ce a avut Oltchimul nevoie de mine? M-au răscumpărat de la turci, ca să mă dea afară, apoi să o aducă pe Anja şi după o lună să scape şi de ea?", se întreabă Kovacs.

"E greu să rezişti în România"
Eşecul Anjei Anderson la Vâlcea este pus de Peter Kovacs pe seama diferenţei de mentalitate între danezi şi români. “Anja Anderson a venit în România crezând că se află în faţa unui proiect pe termen lung. Ea a vrut să implementeze handbalul din Danemarca în România. Acest lucru e imposibil. În timp ce la danezi totul se face cu precizie, în România există un alt stil de viaţă, oamenii sunt altfel, au altă mentalitate, filozofia şi habitatul diferă mult. La Vâlcea nu antrenorul conduce echipa, ci indicaţiile vin din toate sferele posibile. S-au supărat pe mine că ţin prea multe antrenamente, la Anja a fost complet invers. Săptămâna trecută au avut un antrenament lejer marţi, miercuri au câştigat în campionat, cu emoţii, în faţa Reşiţei, pe care am bătut-o, în tur, la 28 de goluri, joi şi vineri a fost program de săniuş şi shopping, iar după antrenamentul de 150 de minute de sâmbătă, jucătoarele abia se ţineau pe picioare. Duminică a urmat meciul cu Itxako. Deci de marţi până sâmbătă nu au avut antrenamente, practic doar două şedinţe de pregătire într-o săptămână. Anja plecase pe un drum foarte periculos. În momentul în care conducerea decide să aducă o antrenoare care să antreneze trei zile pe săptămână, e clar că există o problemă la acel club", spune Kovacs.

16 capete de acuzare!
Când a plecat de la Vâlcea, lui Kovacs i s-au adus la cunoştinţă 16 greşeli. “Înainte să reziliem contractul, am cerut conducerii să scrie care sunt motivele obiective pentru demiterea mea. Au găsit 16, dar niciuna cu adevărat reală. Mi s-a reproşat, de exemplu, că de ce într-un meci câştigat, am primit 30 de goluri, deşi la noi evoluează cei trei portari ai naţionalei României", a precizat Kovacs

Mesaj pentru Szucs: "Pleacă din România"
Antrenorul maghiar o sfătuieşte pe conaţionala sa, Gabriela Szucs, să părăsească cât mai repede campioana României. “Viitorul Oltchimului nu sună prea bine, de aceea o sfătuiesc pe Gabi Szucs să plece de la Vâlcea. Ea trebuie să îşi pună întrebarea dacă la 26 de ani merită să continue într-un astfel de climat. Ea are un caracter curat, este un om deschis şi echilibrat, nu ştiu ce caută la o astfel de echipă. Cât priveşte şansele Oltchimului de a accede în semifinalele Ligii Campionilor, cred că totul se joacă la Podgorica. E un meci de care depinde viitorul Oltchimului. Cu 7000 de suporteri în tribună, Vâlcea are o misiune aproape imposibilă cu Buducnost. Ar fi o mare surpriză să ajungă în semifinale" a încheiat Kovacs.

×