x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Prima femeie din istorie care va începe ștafeta torței olimpice pentru Jocurile de la Tokyo

Prima femeie din istorie care va începe ștafeta torței olimpice pentru Jocurile de la Tokyo

07 Feb 2020   •   12:43
Prima femeie din istorie care va începe ștafeta torței olimpice pentru Jocurile de la Tokyo
Sursa foto: anna korakaki/facebook

Sportiva elenă Anna Korakaki, campioană olimpică la tir, va fi prima femeie din istorie care începe ştafeta torţei olimpice, pentru Jocurile de la Tokyo, a anunţat Comitetul Olimpic Grec (HOC).

Comitatul elen a decis în unanimitate ca Anna Korakaki să fie prima purtătoare a torţei pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ceremonia aprinderii acesteia, care va avea loc în data de 12 martie, în antica Olympia, leagănul primelor Jocuri Olimpice.

Flacăra olimpică îi va fi înmânată sportivei de către actriţa greacă Xanthi Georgiou, care va juca rolul de Înaltă Preoteasă. Flacăra va fi aprinsă în cadrul unui ritual, folosind razele Soarelui în fosta arenă a Jocurilor din antichitate.

Korakaki a cucerit o medalie de aur şi una de bronz la JO din 2016, la Rio de Janeiro, fiind şi campioană mondială în 2018.

Ultimul purtător grec al torţei olimpice în interiorul Stadionului Panatenaic din Atena în timpul ceremoniei din 19 martie va fi tot o sportivă, atleta Katerina Stefanidi. Ea a câştigat medalia de aur la săritura cu prăjina la Rio, în 2016.

''E un moment istoric. Felicitări ambelor atlete'', a spus Spyros Capralos, preşedintele HOC şi membrul al Comitetului Internaţional Olimpic.
 

AGERPRES

×