x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Prima zăpadă a umplut pârtia de la Arieşeni

Prima zăpadă a umplut pârtia de la Arieşeni

de Lucian Dobrater    |    19 Oct 2009   •   00:00
Prima zăpadă a umplut pârtia de la Arieşeni

Aproximativ 2.000 de pasionaţi ai sporturilor de iarnă din toata tara, dar si din Ungaria, şi-au petrecut sfârşitul de săptămână în staţiunea turistică Arieşeni, din Munţii Apuseni, pârtia de la Vârtop fiind dată în folosinţă pentru prima dată în acest sezon.

Potrivit primarului comunei Arieşeni, Marin Jurj, localnicii au fost luaţi prin surprindere de afluxul de turişti, iar unităţile de cazare au ajuns la un grad de ocupare de 50 la sută. Sâmbăta şi duminica, la Arieşeni a funcţionat doar una dintre pârtii, cea de lungime mică, urmând ca săptămâna viitoare să fie amenajată şi deschisă şi cea de-a doua.

În prezent, pe Pârtia Vârtop de la Arieşeni stratul de zăpadă depăşeşte 50 de centimetri. Cazarea în staţiune variază între 50 şi 200 de lei, iar închirierea unui echipament complet de schi sau snowboard costă 25 de lei pe zi.

La sfârşitul acestei săptămâni, o urcare cu teleschiul pe pârtia mică, în lungime de 400 de metri, de la Arieşeni, a costat doi lei pentru adulţi şi un leu pentru copii. „Ne-am bucurat că în primul week-end cu zăpadă au fost aşa de mulţi turişti la noi. Proprietarii de pensiuni sunt pregătiţi oricum tot anul, aşa că nu a fost nici o problemă în a găsi locuri de cazare. Sperăm ca vremea să se menţină la fel şi să avem multe alte zile cu zăpadă de acum încolo", a subliniat primarul comunei Arieşeni, Marin Jurj.

×
Subiecte în articol: schi express