După o primă jumătate de sezon catastrofală, în Poiana Braşov se poate spune că a venit iarna. Ieri a fost întâia zi în care s-a putut schia în Postăvaru.
Cea mai mare staţiune de schi din România are parte de cel mai consistent strat de zăpadă de până acum. Sus, în Masivul Postăvaru, pe pârtiile Kanzel, Ruia şi Lupului sunt 30 de centimetri de zăpadă. Destul de puţin faţă de ce era în anii trecuţi, dar mult mai mult decât a fost în decembrie.
SALVAŢI DE NINSOARE
"Ne trebuia ninsoare înainte de Sărbătorile de Iarnă, în decembrie, dar nu este târziu nici acum. Încercăm să salvăm tot sezonul cu această zăpadă. Se poate schia pe toate pârtiile. În partea superioară, de la Platoul Ruia în sus, condiţiile de schi sunt mai bune pentru că există o bază formată din zăpada veche. Se anunţă un week-end bun pentru noi", a declarat Ioan Rufa, directorul Ana Teleferic. www.jurnalul.ro transmite imagini live atât din Masivul Postăvaru, cât şi de pe Pârtia Bradul, situată în centrul staţiunii braşovene.
Chiar dacă preţurile la cazare sunt foarte mari, pentru sfârşitul de săptămână nu mai sunt locuri libere la nici unul dintre hotelurile cu pretenţii. Nici pe Valea Prahovei lucrurile nu sunt cu mult diferite. A nins destul ca să se poată schia pe toate pârtiile. Atenţie totuşi! Mai există şi porţiuni cu pietre sau iarbă. Dacă vreţi ca în week-end să mergeţi la Predeal, trebuie să stiţi că mai puteţi găsi locuri de cazare doar la bătrâneii care zdrăngănesc chei în faţa gării. Hotelurile şi pensiunile sunt pline. La Sinaia, în Valea Dorului se schiază acum pe toate variantele.
EVENIMENT LA BÂLEA LAC
Mâine va avea loc sfinţirea Bisericii de Gheaţă de la Bâlea Lac. Lăcaşul de cult este construit pentru al patrulea an consecutiv, fiind deja o prezenţă obişnuită pentru frumosul loc din inima Masivului Făgăraş. La evenimentul de mâine au fost invitaţi reprezentanţi ai bisericilor ortodoxe, romano-catolice, greco-catolice şi evanghelice.
Din cauza condiţiilor meteorologice, organizatorii au fost nevoiţi să amâne de două ori slujba de sfinţire a Bisericii de Gheaţă, în anii trecuţi acest moment deosebit de important fiind organizat în ziua de Bobotează. Biserica e construită în întregime din zăpadă, apă şi cuburi de gheaţă, tehnologia de construire fiind aceeaşi cu cea folosită la Hotelul de Gheaţă.
Citește pe Antena3.ro