x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Radu Voina revine la Oltchim: "Preiau echipa până în vară"

Radu Voina revine la Oltchim: "Preiau echipa până în vară"

08 Mar 2011   •   14:44
Radu Voina revine la Oltchim: "Preiau echipa până în vară"

155352-radu-voina-809-151834-3.jpgDeşi ieri declara că nu se pune problema să se întoarcă în acest moment la Oltchim, Radu Voina a fost convins în această după-amiază să preia conducerea tehnică a campioanei după demiterea danezei Anja Andersen. Selecţionerul naţionalei feminine a negociat azi cu managerul Oltchimului, Constantin Roibu, dar printre cei care au insistat ca el să antreneze la Oltchim a fost şi preşedintele FRH, Cristian Gaţu.

"Este cea mai bună soluţie pe care am găsit-o. Radu Voina are avantajul că le cunoaşte bine pe fete, cu care a mai lucrat şi la Oltchim şi la echipa naţională. Sperăm să facem treabă bună împreună, aşa cum am făcut şi la precedentul său mandat la Vâlcea, când Oltchim a ajuns până în finala Ligii Campionilor. CS Oltchim ţine să-i mulţumească preşedintelui FRH, Cristian Gaţu, pentru sprijinul acordat la aceste tratative, pentru faptul că l-a sfătuit pe Voina să accepte oferta noastră. E şi spre binele echipei naţionale", a anunţat preşedintele lui Oltchim, Ioan Gavrilescu.

Miercuri dimineaţă, la ora 10:30, Voina va conduce primul antrenament al campioanelor, după care va face deplasarea cu echipa la Cluj-Napoca, acolo unde Oltchim joacă joi derbiul campionatului cu Universitatea Jolidon.

"Am discutat cu conducerea Oltchimului, n-am semnat încă nici un contract, dar am căzut de acord să preiau echipa până în vară. Şi-au dorit să discutăm direct despre un contract pe un an şi jumătate, dar în acest moment nu se pune problema, din punctul meu de vedere. Am acceptat să antrenez Oltchim până în vară, în interesul echipei naţionale, dar dacă vorbim de condiţii pentru încă un sezon, pe acestea le voi pune miercuri, când mă voi prezenta la primul antrenament. Dacă nu vor accepta toate condiţiile, după ce se încheie sezonul acesta să ne strângem mâinile şi am plecat", a declarat şi Radu Voina.

Radu Voina a mai antrenat gruparea vâlceană între ianuarie 2009 şi iunie 2010, perioadă în care Oltchim a jucat o semifinală (2009) şi o finală de Liga Campionilor (2010), iar în campionatul intern nu a pierdut nici un meci.

Voina va rămâne şi antrenorul naţionalei României, cu care în decembrie 2010 a câştigat medalia de bronz la CE din Danemarca.

×