x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Rafael Nadal revine în tenis. El va juca la Brisbane International

Rafael Nadal revine în tenis. El va juca la Brisbane International

de Redacția Jurnalul    |    01 Dec 2023   •   19:40
Rafael Nadal revine în tenis. El va juca la Brisbane International
Sursa foto: Hepta

Rafael Nadal a anunțat, vineri, că va reveni pentru a juca la Brisbane International, în prima săptămână din 2024, în vederea pregătirii pentru Australian Open.

El s-a accidentat la Australian Open, la începutul anului 2023, și a fost indisponibil tot anul. Acum, așa cum a anunțat în conferința de presă în care a spus că nu va reveni în acest an, se confirmă și faptul că retragerea va fi una demnă de un sportiv cu cariera sa.

"Cred că nu merit să termin așa, cred că am muncit suficient de mult în cariera mea pentru ca finalul meu să nu fie într-o conferință de presă, pentru ca finalul meu să fie altfel și mă voi strădui să fie altfel", a spus regele zgurii într-o coferință de presă.

Spaniolul nu a mai jucat din 18 ianuarie, când a pierdut în turul al doilea la Australian Open în fața lui Mackenzie McDonald. Pe 2 iunie a suferit o intervenție chirurgicală la șold, cu doar o zi înainte de a împlini 37 de ani.

"După un an de absență din competiție, este timpul să revin", a declaratvineri Nadal, care a câștigat Australian Open în 2009 și 2022, într-o înregistrare video postată pe rețelele de socializare.

"Va fi la Brisbane, în prima săptămână din ianuarie. Ne vedem acolo".

Luna trecută, directorul turneului Australian Open, Craig Tiley, a confirmat că Nadal va participa la primul turneu de Grand Slam al anului.

Nadal a declarat că se așteaptă să se retragă după sezonul 2024, o serie de accidentări limitându-i aparițiile în circuit.

El a ieșit din top 100 pentru prima dată în ultimii 20 de ani la începutul sezonului și a coborât pe locul 633 mondial, dar este eligibil pentru un clasament protejat după ce a fost accidentat și nu a participat la niciun eveniment timp de cel puțin șase luni.

Nadal și-a exprimat anterior dorința de a mai juca încă un Open al Franței și de a reprezenta Spania la Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor, înainte de a se retrage la finalul celui de-al 23-lea sezon în circuit.

Turneul de la Brisbane, care revine după o pauză de trei ani forțată inițial de pandemia COVID, se va desfășura între 31 decembrie și 7 ianuarie.

Australian Open are loc la Melbourne Park în perioada 14-28 ianuarie.

Ultima victorie a lui Nadal la Australian Open a avut loc în 2022, când l-a învins pe rusul Daniil Medvedev și a devenit primul jucător din era Open care a revenit de la două seturi pierdute în finală, pentru a câștiga.

×
Subiecte în articol: tenis rafael nadal brisbane international