x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Raluca Olaru și Nadiya Kichenok au trecut în optimile de finală, în proba de dublu de la US Open

Raluca Olaru și Nadiya Kichenok au trecut în optimile de finală, în proba de dublu de la US Open

06 Sep 2021   •   08:41
Raluca Olaru și Nadiya Kichenok au trecut în optimile de finală, în proba de dublu de la US Open

Perechea de jucătoare româno-ucraineană alcătuită din Raluca Olaru și Nadiya Kichenok s-a calificat în noaptea de duminică spre luni în optimile de finală ale probei feminine de dublu de la Grand Slamul american de la Flushing Meadows.

Raluca Olaru și Nadiya Kichenok au trecut în trei seturi de cuplul format din jucătoarele Andrea Petkovic (Germania) și Ajla Tomljanovic (Australia), scor 5-7, 6-1, 6-2, după o partidă ce a durat două ore și șapte minute.

Olaru și Kichenok au pierdut primul set, pe care l-au început bine, cu un break, și pe care l-au dus până la 5-5, unde au cedat apoi două game-uri consecutiv.

Setul secund a fost dominat de cele două, acestea cedând un singur game, la 4-0, într-un joc echilibrat totuși din punct de vedere statistic, în care au excelat însă la numărul de lovituri câștigătoare, 16, față de doar 7 ale adversarelor.

În decisiv, Petkovic și Tomljanovic au condus cu 0-2, dar Olaru și Kichenok a reușit un șir de 6 game-uri consecutive câștigate, care le-au adus calificarea în turul 3 al competiției.

Tot în optimi sunt deja calificate și Monica Niculescu și Gabriela Ruse, care vor întâlni luni, de la ora 19.30, perechea alcătuită din Leylah Fernandez (Canada) și Erin Routliffe (Noua Zeelandă).

Raluca Olaru și Nadiya Kichenok (favorite numărul 12)vor vor fi recompensate pentru prezența în turul 3 al turneului american cu 54.000 dolari americani și 240 puncte WTA. Acestea se vor confrunta în optimile de finală cu Alexa Guarachi (Chile) și Desirae Krawczyk (SUA), favoritele numărul 7 ale probei de dublu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: US Open raluca olaru