x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Rezultate slabe ale României la JO Tokyo 2020. Mihai Covaliu ceartă federațiile

Rezultate slabe ale României la JO Tokyo 2020. Mihai Covaliu ceartă federațiile

22 Oct 2021   •   15:07
Rezultate slabe ale României la JO Tokyo 2020. Mihai Covaliu ceartă federațiile

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a analizat rerultatele la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Președintele Mihai Covaliu a spus că au fost câștigate doar 4 medalii, una de aur și 3 de argint. 

"Federaţiile şi-au propus obiective îndrăzneţe. Dar faţă de ceea ce şi-au propus şi ceea ce s-a realizat a fost o diferenţă cam mare. Trebuie să fie un moment al adevărului şi federaţiile sportive naţionale să înceapă această transformare, această reformă din interior spre exterior”, a spus acesta.

El este nemulțumit d e rezultate și a precizat că federațiile au beneficiiat de sprijinul COSR.

”Comitetul Olimpic și Sportiv Român a oferit sportivilor din loturile olimpice, federațiilor, cu ajutorul partenerilor noștri, tot ceea ce au avut nevoie în acest ciclu olimpic. Am girat asumările federațiilor și e momentul ca acestea să implementeze măsurile care pot trezi sportul românesc.

Federațiile care și-au îndeplinit obictivul sunt canotaj, scrimă și natație. În următorul ciclu olimpic principala nevoie este de a avea antrenori competenți la conducerea loturilor olimpice, de infrastructura adecvată sportului de performanță, de echipe de specialiști în cadrul loturilor olimpice cu import de know-how.

De asemenea, e imperios necesar controlul și monitorizarea pregătirii în cadrul loturilor olimpice. Investiția în viitor, în sportivii din centrele olimpice de juniori și tineret, poate salva sportul românesc. E important ca sportul să devină prioritate națională!” a punctat Mihai Covaliu.

Comisia Tehnică Olimpică a fost cea care a estimat corect șansele sportivilor români la JO Tokyo 2020, 4-6 medalii, iar acum va propune spre aprobare Comitetului Executiv al COSR criteriile de finanțare pentru loturile olimpice și criterii noi de a promova în loturile olimpice.

Fiecare federație și-a prezentat raportul în funcție de obiectivele asumate, vorbind despre tot ceea ce au întâmpinat în procesul de pregătire, calificare și participare la Tokyo 2020.

Mediafax

×
Subiecte în articol: cosr Mihai Covaliu Mihai Covaliu JO tokyo