x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Roger Federer, după victoria în faţa lui Andy Murray: "Este un pic ireal"

Roger Federer, după victoria în faţa lui Andy Murray: "Este un pic ireal"

14 Noi 2014   •   09:35
Roger Federer, după victoria în faţa lui Andy Murray: "Este un pic ireal"

Tenismanul elveţian Roger Federer, numărul 2 mondial, s-a declarat 'foarte mulţumit' de jocul pe care l-a etalat joi seară în faţa britanicului Andy Murray, campionul olimpic en titre, în faţa căruia s-a impus fără drept de apel, cu 6-0, 6-1, în ultimul meci din Grupa B a Turneului Campionilor de la Londra.

'Este un pic ireal. Ştiam că Murray este obligat să câştige în două seturi (pentru a se califica în semifinale - n.red) şi credeam că, fie va fi ultra-agresiv la început, fie va aştepta pentru a mă deruta. A ales cea de-a doua tactică. Sincer, am greşit foarte puţin, iar acest lucru mi-a dat multă încredere. Când a vrut să mă atace, am stat foarte bine în apărare şi nu mi-a putut face prea mult rău. Pentru a încheia, am dominat spatele terenului aşa cum nu am făcut-o niciodată. Sunt, cu siguranţă, foarte mulţumit de performanţa mea', a declarat Federer, potrivit Agerpres.

La rândul său, Andy Murray a recunoscut că a avut parte de 'o seară dificilă'. 'Este foarte frustrant. Sunt dezamăgit de nivelul meu de joc, însă Roger a jucat excepţional. El a lovit mingea foarte corect şi a comis foarte puţine erori. Nu vreau să încerc să uit acest meci, ci vreau să trag învăţămintele necesare. Aceasta îmi va servi drept motivaţie în presezon, pentru a face schimbările necesare în jocul meu', a spus britanicul.

Roger Federer (33 ani), câştigătorul a 17 turnee de Mare Şlem, un record în tenisul profesionist, s-a calificat joi în semifinalele Turneului Campionilor pentru a 12-a oară în 13 participări la marea finală a circuitului ATP.

Campionul din Ţara cantoanelor a înregistrat, la meciul cu Murray, cea de-a 250-a victorie în sală din cariera sa. În acest sezon, jucătorul elveţian a disputat în total 82 de meciuri (indoor şi în aer liber), impunându-se în 71 dintre ele. El a cucerit 5 titluri ATP în 10 finale disputate pe parcursul anului 2014.

După participarea la Turneul Campionilor, Roger Federer va conduce echipa Elveţiei în finala Cupei Davis împotriva Franţei (21-23 noiembrie, la Lille), cu speranţa că va cuceri cu această ocazie singurul trofeu care lipseşte din palmaresul său extraordinar: 'Salatiera de argint'.

×