x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Primoz Roglic, primul câștigător sloven din Giro d'Italia

Primoz Roglic, primul câștigător sloven din Giro d'Italia

de Redacția Jurnalul    |    28 Mai 2023   •   22:43
Primoz Roglic, primul câștigător sloven din Giro d'Italia
Sursa foto: Hepta

Primoz Roglic a devenit primul câștigător sloven din Giro d'Italia, după ce acesta și-a păstrat poziția de lider la general după etapa a 21-a și ultima, de duminică, de la Roma, la o zi după ce i-a luat lui Geraint Thomas tricoul roz, într-un contratimp dramatic.

Sportivul în vârstă de 33 de ani a pus mâna pe tricoul roz cu o performanță impozantă în penultima etapă de sâmbătă și a terminat nevătămat traseul plat ceremonial de 126 km de duminică, într-o ultimă etapă câștigată de veteranul Mark Cavendish.

Cavendish, care se va retrage la finalul sezonului, și-a marcat ultima apariție în Giro cu o victorie senzațională la sprint, obținând prima sa victorie pentru Astana Qazaqstan și a 17-a victorie din carieră în Giro.

Roglic, rutierul de la Jumbo Visma, a terminat cu 14 secunde în fața lui Thomas (Ineos Grenadiers) și cu un minut, 15 secunde înaintea lui Joao Almeida de la UAE Team Emirates în clasamentul general, pentru a adăuga un prim titlu în Giro la cele trei triumfuri din Vuelta din 2019-21.

În 2020, Roglic, de la Jumbo-Visma, pierduse titlul în Turul Franței 2020, după ce a cedat conducerea și victoria în cursa generală în fața compatriotului Tadej Pogacar, într-un contratimp montan în penultima etapă.

Se părea că speranțele la titlu ale lui Roglic erau din ce în ce mai slabe atunci când a trecut peste o groapă la jumătatea urcării brutale de sâmbătă pe Monte Lussari și i s-a desprins lanțul, după care a pierdut și mai mult timp, fiind nevoit să schimbe bicicleta.

Dar Roglic, încurajat de mii de fani de peste graniță, în Slovenia, s-a regrupat pentru a lua un avantaj de 14 secunde la general, încheind apoi fără greșeală etapa finală.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Roglic Giro d'Italia