x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi România a pierdut barajul cu Slovenia din Bilie Jean King Cup

România a pierdut barajul cu Slovenia din Bilie Jean King Cup

de Redacția Jurnalul    |    16 Apr 2023   •   15:00
România a pierdut barajul cu Slovenia din Bilie Jean King Cup

Monica Niculescu și Irina Bara au pierdut, duminică, meciul decisiv de dublu, în barajul din Cupa Bilie Jean King, împotriva Sloveniei, ratând calificarea la turneul final, după ce au condus cu 1-0 la seturi, în partida cu Tamara Zidansek și Kaja Juvan.

Barajul dintre Slovenia și România a ajuns la meciul decisiv de dublu, după ce România a condus cu 2-0 la capătul primei zile, dar a fost egalată apoi sâmbătă, după cele patru meciuri de simplu, în care a fost reprezentată de Ana Bogdan și Jaqueline Cristian.

Meciul decisiv de dublu a început sâmbătă, însă a fost întrerupt din cauza ploii și amânat până duminică la amiază. La momentul întreruperii scorul era 3-3 în primul set. Româncele au pierdut în set decisiv, cu 4-6, 6-2, 6-4.

Niculescu și Bara au început bine duminică și au făcut break la 4-4, pe care l-au confirmat închizând setul cu 6-4, după ce au salvat 4 mingi de rebreak.

În setul secund, cele două perechi și-au valorificat serviciul, până la 2-3, când slovenele au făcut break și s-au desprins apoi la 2-5. Româncele au avut 2 șanse de rebreak la 4-2, nevalorificate însă.

Slovenia a reușit apoi și un al doilea break, egalând la seturi și trimițând meciul în set decisiv.

Un decisiv în care Niculescu și Bara au avut de două ori avantajul break-ului, pe care însă nu l-au dublat pe propriul serviciu, Zidansek și Juvan reușind să egaleze. Mai mult, slovenele au făcut un al treilea break.

Echipa României a reușit rebreak-ul, pentru 5-4, dar din păcate, adversarele lor au izbutit și un al patrulea game împotriva serviciului adjudecând setul, meciul și calificarea la turneul final al competiției.

×