x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi România, prima victorie la Europenele de handbal: un 22-19 chinuit cu Islanda

România, prima victorie la Europenele de handbal: un 22-19 chinuit cu Islanda

05 Dec 2012   •   22:55
România, prima victorie la Europenele de handbal: un 22-19 chinuit cu Islanda
Sursa foto: ANDREJ ISAKOVIC/AFP

România a suferit din greu pentru a obţine primul succes la Europenele de handbal feminin din Serbia, învingând modesta echipă a Islandei cu 22-19.

Elevele lui Gheorghe Tadici au început crispat, apărarea, care a funcţionat aproape perfect contra Rusiei, dând rateuri contra nordicelor, care au condus în permanenţă până dincolo de jumătatea primei părţi.

România a remontat apoi, revenind de la 8-10 la 12-10, iar lucrurile păreau că intră în normal, diferenţa fiind menţinută până la pauză, 15-13.

Ce a urmat însă a fost un adevărat coşmar, România marcând un singur gol în primele 16 minute ale reprizei secunde şi permiţând Islandei să treacă din nou în avantaj, 17-16.

Tadici a cerut inspirat un time-out, au venit patru goluri consecutive şi, târâş, grăpiş, tricolorele s-au îndreptat spre o victorie chinuită, profitând şi de câteva greşeli ale adversarelor, care, pe fondul oboselii, şi-au arătat limitele în ultimele minute.

România joacă următorul meci în grupa D contra vicecampioanei olimpice, Muntenegru, care miercuri a învins Rusia cu 30-27, la capătul unui meci pe care l-a controlat de la cap la coadă, conducând la un moment dat la 9 goluri diferenţă.

×