x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi România va organiza Campionatul European de gimnastică artistică din 2017

România va organiza Campionatul European de gimnastică artistică din 2017

24 Ian 2015   •   08:14
România va organiza Campionatul European de gimnastică artistică din 2017

Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Gimnastică (UEG) a decis ca România să organizeze competiţia continentală din 2017, la Bucureşti. Pentru găzduirea Europenelor, a mai concurat oraşul danez Aarhus, care a mai organizat şi Mondialele din 2006. 

Capitala României a mai găzduit şi prima ediţie a acestei competiţii, în 1957, la Sala Floreasca.

''Au fost emoţii, desigur, dar argumentele noastre au convins, ceea ce înseamnă un deosebit succes pentru noi, pentru sportul românesc, pentru România în cele din urmă, pentru că avem în vedere una dintre cele mai mari manifestări sportive a unuia dintre cele mai atractive sporturi în momentul de faţă. Ceea ce este de subliniat, ca un amănunt, dar extrem de important, este faptul că ne-a fost încredinţată această organizare în condiţiile în care noi ne-am angajat doar cu ... planuri în ceea ce priveşte existenţa unei săli de concurs. Este o dovadă a încrederii de care ne bucurăm, de credibilitatea cu care suntem cotaţi pe plan internaţional, de faptul că ştim să ne ţinem de cuvânt. Este, de aceea imperios necesar ca, la rândul lor, cei care şi-au asumat realizarea Sălii Polivalente din Bucureşti, să dea dovadă de aceeaşi seriozitate şi implicare, pentru că nu aducem un discuţie un eveniment minor, strict al gimnasticii, ci unul cu o implicare şi rezonanţă internaţională, fiind numele şi renumele tuturor în joc ...'', a declarat Adrian Stoica, preşedinte forului naţional de specialitate, pentru site-ul oficial al FRG.

Săptămâna trecută, la inaugurarea sălii de gimnastică din cadrul Complexului Sportiv Naţional ''Lia Manoliu'', preşedintele FRG a abordat subiectul candidaturii României la organizarea competiţiilor din 2017, în contexul întârzierii demarării lucrărilor de construcţie a noii Săli Polivalente din Bucureşti.

''Primăria Capitalei s-a angajat să fie partener în organizarea unui CE de gimnastică în 2017. Noi, săptămâna viitoare, vom participa la susţinerea candidaturii României. Să vedem dacă o vom primi, pentru că ne ducem la această susţinere fără să avem măcar obiectivul început, respectiv sala polivalentă. Sperăm însă că vom găsi înţelegea Comitetului Executiv al Uniunii Europene de Gimnastică şi încredere, pentru că ne cunoaştem de mult timp. România este o ţară cu mare tradiţie în gimnastică. Aici în Bucureşti s-a organizat prima ediţie a CE feminin în 1957 şi ar fi o punte de aproape 60 de ani. Ar cam fi cazul să putem să ne arătăm şi capacitatea organizatorică într-o competiţie de asemenea nivel'', a afirmat atunci Stoica.

Stoica a adăugat că dacă noua Sală Polivalentă nu va fi terminată la timp, nu exclude şi alte locaţii, precum Cluj-Napoca: ''Noi pregătim şi o altă variantă, dar ideea de bază e să obţinem organizarea noi, România. O să le explic membrilor Comitetului Executiv şi preşedintelui UEG că există şi alte variante, în alte condiţii. Dar, dorinţa noastră este să fie organizată competiţia în Bucureşti, fiindcă până la urmă aici vor fi cele mai bune condiţii''.

În 2015, an preolimpic, Europenele de gimnastică artistică vor avea loc la Montpellier (Franţa), cele de gimnastică ritmică se vor desfăşura la Minsk, iar gimnastica acrobatică la Riesa (Germania). Gazda Europenelor de gimnastică aerobică se va decide dintre Tomsk (Rusia) şi Elvas (Portugalia).

×