x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Rusia vrea să organizeze CM de patinaj artistic

Rusia vrea să organizeze CM de patinaj artistic

17 Mar 2011   •   14:49
Rusia vrea să organizeze CM de patinaj artistic
Sursa foto: /Reuters

156743-148513-285030645-lr2e71r13uy0z-rtrmadp-3-figureskating.jpgRusia şi-a depus candidatura pentru organizarea Campionatelor Mondiale de patinaj artistic din acest an, ca urmare a deciziei federaţiei internaţionale (ISU), conform căreia Japonia nu va putea găzdui competiţia programată în perioada 21-27 martie.

Ministrul rus al Sporturilor, Vitali Mutko, i-a trimis o scrisoare preşedintelui ISU, Ottavio Cinquanta, în care a propus oficial ca Rusia să organizeze CM la Moscova. "Am trimis o scrisoare în care propunem să organizăm aceste Campionate Mondiale la Moscova. Un astfel de angajament presupune costuri importante, dar am decis să întindem o mână de ajutor către ISU. Suntem alături de poporul japonez, după această catastrofă naturală", a afirmat viceministrul Sporturilor, Iuri Nagornih.

Federaţia Internaţională de Patinaj (ISU) a anunţat, luni, că Japonia nu poate găzdui deocamdată Campionatele Mondiale de patinaj artistic, programate la Tokyo, precizând că o decizie în privinţa acestei competiţii va fi luată în perioada următoare. Miercuri, federaţia japoneză a propus ca CM să aibă loc în Japonia, la sfârşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie.

Cutremurul care a afectat, în data de 11 martie, nord-estul Japoniei a fost cel mai puternic seism înregistrat vreodată în acest arhipelag, având magnitudinea de 8,9 potrivit institutului american de geofizică (USGS). Seismul, urmat de un tsunami, a provocat moartea a 5.178 de persoane şi dispariţia altor 8.606, potrivit unui nou bilanţ oficial provizoriu, stabilit joi de poliţia naţională.

×
Subiecte în articol: patinaj sporturi