x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Săritorii români și-au încheiat evoluția la FOTE Friuli Veneția Giulia 2023

Săritorii români și-au încheiat evoluția la FOTE Friuli Veneția Giulia 2023

de Redacția Jurnalul    |    23 Ian 2023   •   23:15
Săritorii români și-au încheiat evoluția la FOTE Friuli Veneția Giulia 2023
Sursa foto: Comitetul Olimpic si Sportiv Român

Probele de sărituri cu schiurile de la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Friuli Veneția Giulia 2023 s-au încheiat luni pentru reprezentanții Team România, cu următoarele rezultate: Mircea Ștefan Jipescu - locul 20, Moise Alexandru Folea -37, Andra Maria Gheorghe - 22.

În competiția masculină individuală de sărituri cu schiurile din cadrul FOTE Friuli Veneția Giulia 2023, care se dispută în Slovenia pe trambulina HS 102 m din incinta celebrului Complex Internațional de sărituri cu schiurile din Planica, s-au aliniat la start 45 de sportivi.

Mircea Jipescu, purtătorul de drapel al României la ceremonia de deschidere a Festivalului, a obținut cea mai bună clasare a lotului tricolor de sărituri cu schiurile care a participat la întrecerile din Italia.

Sportivul legitimat la Cubul Sportiv Dinamo Râșnov a reușit o clasare pe locul 7 la antrenamente, dar în concursul oficial masculin individual a încheiat pe locul 20, după ce s-a clasat pe 18, în runda I.

Brașoveanul și-a îmbunătățit performanța olimpică personală, la ediția precedentă a Festivalului – FOTE Vuokatti 2022, el treminând pe locul 37 la individual.

Alexandru Folea a fost al 37-lea în prima rundă și nu s-a calificat în etapa finală.
În întrecerea individuală a fetelor, Andra Maria Gheorghe a fost a 22-a la finalul celor două runde.

Lotul de sărituri cu schiurile al României și-a încheiat astfel evoluția la FOTE Friuli Veneția Giulia 2023.

Maria Toma și Ionuț Costea la prima evoluție, la schi fond

Luni, în prima zi a întrecerilor de schi fond din cadrul FOTE Friuli Veneția Giulia 2023, reprezentanții României au terminat competiția în a doua jumătate a clasamentului.

Ionuț Alexandru Costea s-a clasat pe locul 48, la 10 km clasic masculin, iar în proba feminină de 7,5 km clasic, Maria Toma, alături de care s-a aflat și antrenorul George Scurtu sub îndrumarea căruia se pregătește la Clubul Sportiv Școlar din Baia Sprie, a încheiat pe locul 54.

După ce cu o zi înainte s-au antrenat pe o vreme superbă, luni dimineață a nins abundent, iar pe pistele frumosului Complex de schi fond din Sappada s-a așterunt un strat consistent de zăpadă proaspătă care a îngreunat mult condițiile de concurs. Atât sportivii cât și tehnicienii lotului național Iulian Grama și Costel Terciu sunt optimiști în ceea ce privește participarea în probele din următoarele zile.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×