x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Schi alpin: Lindsay Vonn a câştigat coborârea de la Are

Schi alpin: Lindsay Vonn a câştigat coborârea de la Are

26 Feb 2011   •   15:30
Schi alpin: Lindsay Vonn a câştigat coborârea de la Are

După un Campionat Mondial nereuşit, în care n-a izbutit decât o medalie de argint în cursa de coborâre, schioarea americană Lindsey Vonn şi-a luat revanşa, sâmbătă, la Are (Suedia) unde a câştigat proba sa preferată şi a bifat, astfel, cea a 40-a victorie în Cupa Mondială de schi alpin şi a 21-a la coborâre.

Înregistrată cu timpul de 1:40,93/100, a devansat-o pe slovena Tina Maze cu doar 13 sutimi de secundă şi cu 21 de sutimi de secundă pe germanca Maria Riesch, liderul clasamentului general al Cupei Mondiale şi câştigătoarea super-combinatei de vineri.

Campioana olimpică are şansa să egaleze duminică, în slalomul super-uriaş, palmaresul suedezei Anja Paerson, cea mai titrată schioare aflată în activitate, cu 41 de victorii. Suedeza, care a fost cea mai rapidă în cele două sesiuni de antrenamente, a comis o greşeală de traiectorie şi a fost obligată să abandoneze, în proba de sâmbătă, la fel ca şi noua campioană mondială, austriaca Elisabeth Goergl.

Coborârea feminină de la Are a fost marcată de căzătura elveţiencei Nadja Kamer (24 ani), care şi-a prins schiurile în plasa de securitate, fiind evacuată pe targă de pe pârtie.

×