x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Serena Williams joacă miercuri cea de a 1000-a partidă a carierei în tenisul profesionist

Serena Williams joacă miercuri cea de a 1000-a partidă a carierei în tenisul profesionist

12 Mai 2021   •   10:30
Serena Williams joacă miercuri cea de a 1000-a partidă a carierei în tenisul profesionist

Serena Williams va juca miercuri cea de a 1000-a partidă din carieră, împotriva Nadiei Podoroska (44 WTA), în runda a doua, la turneul de tenis de la Roma. Până acum sportiva americană a câștigat 851 de meciuri și a pierdut 147. La Roma, ea revine în circuit, după 10 săptămâni de absență.

Serena Williams împlinește 40 de ani în această toamnă. A câștigat 73 de titluri WTA la simplu și peste 94 de milioane de dolari în premii. Ea a debutat în turneele profesioniste în octombrie 1995, la Bell Challenge, în Quebec, Canada.

Înainte de startul celei de-a 78-a ediții a turneului Internazionali BNL D’Italia, de la Roma, Serena Williams se afla pe locul 8 în lume, în clasamentul WTA.

„Podoroska știe cu siguranță să joace”, a spus Williams, luni, într-o conferință de presă. „Joacă cu multă putere. Am urmărit-o la începutul acestui an, așa că a fost bine. Am putut să-i văd puțin jocul. ”
Singurele apariții ale Serenei în 2021 au fost la cele două turnee de la Melbourne. A câștigat trei meciuri la Yarra Valley, cedând apoi în sferturi la Ashleigh Barty, după care a ajuns până în semifinala de la Australian Open, învingându-le pe parcurs pe Aryna Sabalenka și Simona Halep, înainte de a pierde în fața lui Naomi Osaka.

„Simt că sunt bine. Sunt la Roma. Voi avea câteva meciuri bune aici, sperăm, și apoi voi fi la un alt Grand Slam, ceea ce mă entuziasmează mereu. Așa că cred că sunt pregătită. Va fi greu fără fanii italieni, pentru că sunt speciali”, a mai spus Williams .

Chiar dacă cele mai multe performanțe le are pe hard, zgura îi este totuși „prietenă”, fiind de trei ori câștigătoare a Open-ului Franței și de patru ori campioană la Roma, unde a câștigat în 2002, 2013, 2014 și 2016.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: serena williams