x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Shen Xue şi Zhao Hongbo deschid Ziua îndrăgostiţilor şi Noul An chiniezesc

Shen Xue şi Zhao Hongbo deschid Ziua îndrăgostiţilor şi Noul An chiniezesc

14 Feb 2010   •   00:00

Favoriţii chinezi ai probei de perechi, Shen Xue şi Zhao Hongbo, reveniţi după ce s-au căsătorit, vor deschide balul probelor de patinaj artistic al Jocurilor Olimpice de la Vancouver duminică, o zi simbolică, acum celebrându-se Sfântul Valentin, al îndrăgostiţilor, dar şi Noul An chinezesc.



Triplii campioni mondial vor fi primii care vor intra pe patinoarul de la Pacific Coliseum pentru a patra participare la Jocuri, fiind o speranţă reală pentru titlul olimpic din partea Chinei, după cele două medalii de bronz cu care au trebuit să se mulţumească în 2002 şi 2006. Shen Xue, 31 de ani, şi Zhao Hongbo, 36 de ani, cuplul cel mai vârstnic din competiţie, patinează împreună de 18 ani. Prima pereche chineză care a cucerit titlul mondial, în 2002, ei şi-au adjudecat 7 medalii mondiale, înainte de a se retrage în 2007.

După ce obţinut al treilea titlu mondial, au decis să renunţe la patinaj... pentru a se căsători. Dar Zhao nu a reuşit să uite visul său de a cuceri titlul olimpic, pe care l-a avut acum 6 luni, şi-a convins soţia, şi iată-i la Vancouver, în faţa provocării de a deveni primii chinezi care urcă pe prima treaptă a podiumului decorat cu cele 5 cercuri îngemănate.

De la revenire, totul se petrece de minune pentru ei, sunt neînvinşi în acest sezon şi deţin recordurile mondiale ale notelor pentru programul scurt (75,36 puncte), pe o versiune instrumentală (regulamentul obligă!) a piesei "Who wants live for ever", a trupei Queen"s, care povesteşte longevitatea lor de competitori. Cei doi pot conta şi pe suportul publicului, de vreme ce comunitatea chineză este foarte importantă la Vancouver. Ca în multe alte locuri, de altfel...

Principalii lor rivali, Aliona Savcenko şi Robin Szolkowy, arată Agerpres, vor fi ultimii din cei 20 de concurenţi care vor intra pe gheaţă. Germanii, dubli campioni mondiali en-titre, nu au reuşit mai mult de locul 6 la JO, în 2006, dorindu-şi şi ei să fie primii din ţara lor câştigători ai aurului olimpic în ultimii 58 de ani.

×
Subiecte în articol: jo 2008