x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep, învinsă de Allertova în sferturi la Guangzhou

Simona Halep, învinsă de Allertova în sferturi la Guangzhou

24 Sep 2015   •   15:48
Simona Halep, învinsă de Allertova în sferturi la Guangzhou

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a fost învinsă de cehoaica Denisa Allertova, cu 6-4, 6-3, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Guangzhou (China), dotat cu premii totale de 226.750 dolari.

Halep, principala favorită a turneului, a cedat după o oră şi 12 minute în faţa unei adversare de 22 de ani, care ocupă locul 74 în ierarhia mondială.

Simona, care va împlini 24 de ani pe 27 septembrie, a avut probleme serioase la serviciu, reuşind să îl pună în teren doar în proporţie de 50 la sută. Dacă la punctele reuşite din primul serviciu a avut un procentaj destul de bun, 67%, la cel de-al doilea cifrele sunt mult mai mici, 29%.

Halep a fost condusă cu 3-0 în primul set, înainte de a lua primul său ghem. La 3-1 pentru Allertova a ratat trei mingi de break, cehoaica s-a desprins la 5-2, moment în care Simona a avut o zvâcnire de orgoliu, reducând diferenţa la 4-5, însă a pierdut un ghem la zero pe propriul serviciu şi setul în 36 de minute.

În setul al doilea, la 1-2, Halep şi-a pierdut serviciul, iar Allertova s-a desprins la 5-1. Simona a câştigat două ghemuri la rând,. dar a cedat în cele din urmă cu 3-6.

Românca va primi 6.175 dolari şi 60 de puncte WTA pentru participare.

Tot joi, Monica Niculescu, deţinătoarea trofeului la Guangzhou şi a şasea favorită, a fost învinsă a fost întrecută fără drept de apel de belgianca Yanina Wickmayer, cu 6-2, 6-2.

Săptămâna viitoare, Halep este programată să evolueze la turneul de la Wuhan, tot în China.  

AGerpres

×
Subiecte în articol: simona halep