x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep s-a calificat în finala de la Roma

Simona Halep s-a calificat în finala de la Roma

20 Sep 2020   •   15:36
Simona Halep s-a calificat în finala de la Roma
Sursa foto: Hepta

Simona Halep (locul 2 WTA) a învins-o pe iberica Garbine Muguruza (locul 17 WTA) cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4 și s-a calificat în finala de la Roma.

Meciul a durat două ore și 17 minute.

Partida a fost spectaculoasă cu multe schimburi spectaculoase și reveniri surprinzătoare. Halep a început în forță meciul și a reușit să câștige primul set fără prea mari probleme. Simona câștigă un break în debutul setului secund și duce scorul la 3-1, dar Garbine reintră în meci și reușește să câștige setul și să împingă meciul în decisiv. Setul trei a debutat cu o Simona foarte agresivă care a avut 4-0, dar iberica reușește un break și scorul este 4-1. Simona reacționează imediat cu un rebreak și scorul e 5-1. Urmează trei gameuri controlate de Garbine și meciul ajunge la 5-4 pentru Simona, dar Muguruza servea. Ultimul game s-a încheiat cu două duble greșeli din partea Garbinei Muguruza și Simona Halep s-a calificat pentru a treia oară în finala de la Roma.

Luni va juca finala cu învingătoarea partidei dintre Karolina Pliskova (28 de ani, 4 WTA) și Marketa Vondrousova (21 de ani, 19 WTA). 

În cazul în care va câștiga turneul de la Roma și pe cel de la Roland Garros, Simona Halep va deveni numărul 1 WTA.

Pentru Halep a fost primul meci cu spectatori de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. La partidă au avut acces 1.000 de spectatori.

×
Subiecte în articol: simona halep