x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep s-a oprit în optimile de finală la US Open, fiind învinsă de Elina Svitolina

Simona Halep s-a oprit în optimile de finală la US Open, fiind învinsă de Elina Svitolina

05 Sep 2021   •   20:50
Simona Halep s-a oprit în optimile de finală la US Open, fiind învinsă de Elina Svitolina
Sursa foto: Hepta

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (13 WTA) a fost eliminată duminică seara de pe tabloul principal al turneului de tenis de Grand Slam de la Flushing Meadows, fiind învinsă de sportiva ucraineană Elina Svitolina (5 WTA).

Elina Svitolina s-a impus cu un dublu 6-3, 6-3, la capătul unui meci ce a durat doar o oră și 17 minute și s-a jucat pa Arena Arthur Ashe, al cărei acoperiș retractabil a fost tras, din cauza ploii.

Simona Halep a început bine, luând un break în debutul meciului, pe care l-a cedat apoi imediat. La 3-3, românca a ratat două ocazii de a se impune pe serviciul lui Svitolina, care a profitat, câștigând următoarele 3 game-uri și implicit setul (6-3).

Setul doi a început în oglindă cu primul. Halep a cedat un set pe propriul serviciu, recuperând apoi imediat, pentru 2-2. La 3-3, după un game disputat, cu 3 situații de egalitate 40-40, Svitolina a făcut break-ul și a fost de neoprit ulterior, Halep nemaigăsind soluții de a reveni în joc.

Svitolina a câștigat confruntarea la a treia minge de meci pe care și-a procurat-o, trecând în sferturile de finală, unde va întâlni câștigătoarea meciului dintre Kerber și Fernandez.

Simona Halep face un turneu peste așteptări, dat fiind faptul că a revenit după o accidentare destul de gravă și o perioadă de recuperare de aproape 4 luni.

Pentru prezența în optimile de finală, românca va fi recompensată cu 265.000 USD și 240 puncte WTA.

A fost a 10-a întâlnire dintre cele două sportive, Svitolina conducând acum cu 6-4.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: simona halep