x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi A fost o revanșă. Simona Halep - Serena Williams 3-6, 0-6 (VIDEO)

A fost o revanșă. Simona Halep - Serena Williams 3-6, 0-6 (VIDEO)

00 0000   •   00:00
A fost o revanșă. Simona Halep - Serena Williams 3-6, 0-6 (VIDEO)

Simona Halep a reușit la Singapore cea mai mare performanță din cariera sa, fiind prima româncă în finala Turneului Campioanelor. Din păcate, a fost învinsă de numărul unu mondial, Serena Williams, în două seturi (3-6, 0-6).

La câteva zile distanță, cea de a doua confruntare dintre Simona Halep și Serena Williams, un alt deznodământ, nefavorabil jucătoarei noastre.
Pe terenul de joc a fost nu numai o confruntare a tenisului, ci și una a experienței, voinței, a puterii de concentrare și mai ales a dorinței de revanșă a Serenei Williams, după lecția de tenis pe care i-a oferit-o Simona în meciul precedent în care s-au întâlnit.

În această finală, Simona Halep nu a reușit să-și facă jocul, o adevărată mașinărie de lovituri precise, remarcată la superlativ, de-a lungul turneului de toți specialiștii tenisului. Ea nu a putut "urca" peste adversar, nu a mai putut controla partida, din cauza numeroaselor erori pe care le-a comis și din cauza faptului că a resimțit agresivitatea în teren a lui Williams.

Pragul psihologic insurmontabil pentru Simona, punctul de cotitură al meciului, a fost game-ul opt al primului set, în care avea serviciul și posibilitatea de a egala pe tabela de scor. Nu a putut gestiona presiunea pusă și într-o stare atât de tensionată încât a simțit nevoia să se răzbune și pe racheta sa, pe care a trântit-o de pământ, a deschis calea lui Williams spre cel de-al optulea succes în acest turneu.

În acest punct s-a văzut clar palierul diferit de pe care au abordat partida cele două jucătoare, Halep mulțumită de faptul că a ajuns în finală, Williams cu foame grozavă de revanșă și de câștig, care s-a adăugat celuilalt atu pe care l-a avut în fața lui Halep, fizicul extrem de atletic, care îi asigură o forță a loviturilor comparabilă cu cea din tenisul masculin.

"Am avut o săptămână extraordinară la Singapore. O felicit pe Serena pentru victorie, este cea mai bună şi o felicit şi pentru faptul că va termina anul pe primul loc în clasamentul WTA. Pentru mine a fost un vis să fiu aici şi mulţumesc pentru susţinere echipei mele, părinţilor mei şi suporterilor", a declarat Halep, după ce a primit trofeul destinat finalistei de la fosta mare jucătoare de tenis Chris Evert.
De remarcat și eleganța în declarații a Serenei Williams care i-a mulțumit Simonei pentru că "fără ea, nu mi-aș fi dorit să joc un tenis mai bun în acest turneu".

Nu numai Simona a avut o săptămână extraordinară, ci și noi cei care am urmărit-o și încurajat-o. Am sărit de bucurie la mingile sale reușite, am urlat de neputință la cele nereușite, fără fair-play, am înjurat adversarele și am pătruns o dată cu ea în elita sportului mondial. Pentru faptul că ne-a făcut să simțim, să trăim cu pasiune o săptămână grozavă, Simona Halep merită admirația noastră. Simona, capul sus, mergem mai departe,învingem în următorul turneu!



×