x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Sinaia - Telegondolă - da, zăpadă artificială - ba!

Sinaia - Telegondolă - da, zăpadă artificială - ba!

de Sorin Anghel    |    29 Noi 2007   •   00:00

Cea mai cunoscută staţiune de schi de pe Valea Prahovei incearcă să facă paşii spre dezvoltare in acelaşi ritm cu Predeal, Azuga şi Buşteni.

Cea mai cunoscută staţiune de schi de pe Valea Prahovei incearcă să facă paşii spre dezvoltare in acelaşi ritm cu Predeal, Azuga şi Buşteni.


NOU.
Dacă acum două sezoane a fost montat un telescaun modern, care să facă legătura intre Cota 1.400 şi Valea Dorului, iarna aceasta va fi marcată prin apariţia unei telegondole. Noua instalaţie nu va spori accesul către Cota 2.000, ci va avea traseul intre marginea oraşului şi Cota 1.400, urmănd să deservească o pistă ce a fost amenajată in vara acestui an. O zi de schi la Sinaia inseamnă şi loterie. Se intămplă destul de des ca văntul să sufle cu putere, astfel că instalaţiile de transport pe cablu nu funcţionează. Nu avem noi munţi la fel de frumoşi ca Alpii, dar sunt şi in Romănia locuri care parcă au fost create numai pentru sporturile de iarnă. Ce avantaje prezintă Sinaia? Distanţa pănă la Bucureşti (120 km) se face in numai două ore. Suprafaţa schiabilă nu este una impresionantă, dar are avantajul că se află la o altitudine mare (2.000 m) pentru ţara noastră. Practic, domeniul schiabil se imparte in două. Cel de pe versantul estic al Muntelui Furnica este reprezentat de Carp, cea mai grea părtie din ţară, Drumul de Vară şi, din iarna asta, Părtia Nouă, care coboară pănă in oraş. Dincolo, in Valea Dorului, sunt trei piste, dar golul alpin permite coborări pe oriunde te ţin picioarele, inclusiv pe Scăndurari.

×
Subiecte în articol: ski express