x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Sorana Cîrstea completează careul de ași al României la turneul Masters 1000 de la Roma

Sorana Cîrstea completează careul de ași al României la turneul Masters 1000 de la Roma

de Redacția Jurnalul    |    10 Mai 2023   •   22:15
Sorana Cîrstea completează careul de ași al României la turneul Masters 1000 de la Roma
Sursa foto: Hepta

Sorana Cîrstea e a treia jucătoare română care obține miercuri calificarea în turul 2 al turneului de tenis de la Roma, după ce a învins în turul 1 pe americanca Katie Volynets. Cîrstea se alătură Anei Bogdan și Gabrielei Ruse, calificate miercuri, dar și Irinei Begu, care începe direct în turul 2.

Cîrstea a obținut calificarea după un meci disputat, încheiat în trei seturi, cu scorul de 2-6, 6-3, 6-4, după două ore și 25 de minute de joc.

În primul set, Cîrstea a început mai modest, și după un prim schimb de break-uri, de la 2-2 a cedat toate game-urile.

În contrapartidă, în actul doi, a condus cu 3-0, după un prim break, care i-a fost suficient pentru a duce meciul în set decisiv.

Scenariul s-a repetat oarecum asemănător celui din primul set. Volynets a condus 0-2, după care Cîrstea a egalat, însă de data aceasta și-a valorificat experiența în fața jucătoarei de doar 21 de ani, a reușit break-ul pentru 4-3, după care și-a a profitat de avantajul serviciului câștigând meciul cu un game la zero.

În turul secund, Cîrstea se va confrunta cu letona Jelena Ostapenko, cap de serie 20, în curs zilei de vineri. Cele două s-au mai întâlnit în circuit în 2017, la US Open și la Beijing, ambele partide fiind câștigate de letonă.

Prezența în turul secund, îi va aduce Soranei Cîrstea un cec de 12.652 euro și 35 puncte WTA.

În turul secund s-au mai calificat și Ana Bogdan și Gabriela Ruse, iar Irina Begu va începe competiția direct din turul 2.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sorana cîrstea masters roma calificare