x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Sorana Cîrstea trece în turul secund la Miami Open. Ana Bogdan eliminată de numărul 193 mondial

Sorana Cîrstea trece în turul secund la Miami Open. Ana Bogdan eliminată de numărul 193 mondial

de Redacția Jurnalul    |    22 Mar 2023   •   21:55
Sorana Cîrstea trece în turul secund la Miami Open. Ana Bogdan eliminată de numărul 193 mondial
Sursa foto: Hepta

A doua jucătoare română intrată în competiție la Miami Open, Sorana Cîrstea a izbutit miercuri seara să se califice în turul doi al competiției americane, după ce a trecut de mexicana Fernanda Contreras Gomez (179 WTA), posesoare a unui wildcard din partea organizatorilor.

Sorana Cîrstea (74 WTA) a câștigat confruntarea din primul tur în două seturi, cu 7-6 (6), 6-2, după un joc intens de două ore și 3 minute.

În primul set, Cîrstea acedat un prim game pe propriul serviciu și a fost condusă până la 3-5, când a salvat o minge de set a mexicancei, după care a reușit să revină la 5-5 și să ducă apoi primul act la tiebreak.

Tiebreak în care a mai slavat două mingi de set la 4-6 și 5-6, pentru ca pe final să câștige, cu 8-6.

Cîrstea și-a demonstrat apoi forma bună de moment și a după ce a salvat o primă minge de break, a câștigat 5 game-uri consecutive, închizând jocul la prima minge de meci procurată.

Sorana Cîrstea o va întâlni în turul doi la Miami Open pe aceași Caroline Garcia, favorită numărul 5, pe care a învins-o săptămâna trecută la Indian Wells, în turul 3.

Pentru prezența în turul secund, Cîrstea va fi recompensată cu 30.885 dolari și 35 de puncte WTA, care îi conferă într-un clasament live, un salt de 11 locuri, până pe 63 în clasamentul mondial.

În turul secund s-a calificat și Irina Begu, care va juca cu chineza Qinwen Zheng.

Tot miercuri, într-o partidă disputată în același timp cu cea a Soranei Cîrstea, Ana Bogdan a fost învinsă de o altă beneficiară de wildcard, tânăra americană de 18 ani Robin Montgomery, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-3.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sorana cîrstea miami open Ana Bogdan