x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Staicu: "Nu e surpriză"

Staicu: "Nu e surpriză"

de Sorin Anghel    |    01 Mar 2009   •   00:00

CAMPIONATUL NAŢIONAL  •  DISPUTĂ APRIGĂ PENTRU SUPREMAŢIE.
Ediţia de anul acesta a Campionatului Naţional de Schi Alpin a fost una în care s-au înregistrat rezultate la care foarte puţini s-ar fi aşteptat. La începutul competiţiei numai un nebun ar fi avut curaj să spună că Dragoş Staicu va obţine titlul de campion naţional la Slalom Uriaş. Schiorul din Predeal spune, însă, că pentru
el această victorie nu reprezintă o surpriză.




FERICIT. Staicu s-a bucurat enorm pentru victoria de la Sinaia
Credit: Dan Marinescu/JURNALUL NAŢIONAL


Multă lume priveşte Campionatul Naţional de Schi Alpin al României ca pe o competiţie lipsită de importanţă. Anul acesta, lucrurile au stat un pic altfel. În primul rând, la start s-au aflat şi Alexandru Barbu şi Edit Miklos, schiori care până acum concurau doar în străinătate. În plus, la seniori nu a mai existat un sportiv care să domine atât proba de Slalom cât şi pe cea de Slalom Uriaş.

DINAMIC. La fete, Sandra Nărea a bătut-o de fiecare dată pe sora sa, Bianca, cea care a dominat ultimele două ediţii ale "naţionalelor". Sandra a câştigat anul acesta titlul de campioană la Slalom, în vreme ce la Slalom Uriaş s-a impus, fără prea mari emoţii, Edit Miklos. De altfel, prezenţa schioarei din Miercurea-Ciuc la Sinaia a ridicat considerabil valoarea întrecerii. La junioare, Kinga Bojthe, legitimată la CSAM Bucegi Predeal, a devenit campioană naţională la ambele probe.

UNA MIE, UNA ŢIE! Dinamovistul Ioan Nan a câştigat lejer titlul naţional la Slalom, el fiind urmat pe podium de fraţii Mihai şi Bogdan Olaru. Acesta din urmă va reprezenta România la Campionatul Mondial de Schi Alpin pentru Juniori care începe astăzi la Garmisch Partenkirchen, în Germania. El a câştigat titlul naţional de juniori la Slalom, în vreme ce la Slalom Uriaş s-a impus Kund Kopacz, de la PC Miercurea-Ciuc. Bomba competiţiei a reprezentat-o câştigarea probei de Slalom Uriaş de către Dragoş Staicu, sportiv care în ultimii ani a dispărut din prim-planul schiului alpin românesc. "Mie nu îmi place niciodată să ies în faţă şi să mă bat cu pumnii în piept. Am stat tot timpul în banca mea şi m-am antrenat. Pentru mine nu este o surpriză acest titlu naţional. Tot acest sezon m-am dat numai Slalom Uriaş, iar atunci când am fost în Austria am făcut coborâre alături de Edit Miklos. Acest lucru m-a ajutat foarte mult, deoarece poziţia şi alunecarea de la coborâre m-au ajutat foarte mult", este de părere Dragoş Staicu, pentru care cursa de Slalom Uriaş desfăşurată la Sinaia a fost singura pe care a terminat-o în acest sezon. După manşa întâi, el se afla pe locul 5, la 70 de sutimi în spatele lui Ioan Nan, marele favorit al întrecerii. În mod absolut neaşteptat, după manşa a doua, Staicu a înregistrat cel mai bun timp, cucerind titlul de campion naţional. Următoarele locuri pe podium au fost ocupate de Alexandru Barbu şi Kund Kopacz. De altfel, schiorul din Miercurea-Ciuc poate fi considerat revelaţia ediţiei de anul acesta. Ioan Nan a trebuit să se mulţumească doar cu locul patru, după ce în urmă cu o lună el câştigase o cursă de Slalom Uriaş în Bulgaria, acolo unde au participat cei mai buni schiori din Balcani.

Vrea să meargă la Vancouver

Dragoş Staicu mărturiseşte că victoria de la Sinaia nu valorează foarte mult pentru el. "Decât să devin campion naţional, aş fi preferat să merg în Cupa Europei la coborâre, să vin pe ultimul loc şi să fac vreo 50 de puncte. Obiectivul meu este să mă calific la Jocurile Olimpice de la Vancouver în proba de coborâre. În acest sezon am cheltuit 5.500 de euro numai pe echipament", a declarat Staicu. Din păcate, el nu are un antrenor. "Asta nu e doar problema mea, ci şi a clubului la care sunt legitimat, AS Schi Club Predeal, care nu are un antrenor cu care să ne pregătim. În aceeaşi situaţie sunt şi surorile Sandra şi Bianca Nărea", a adăugat proaspătul campion naţional.

"Mi-l doresc foarte mult ca antrenor pe Florentin Nicolae, dar va fi greu pentru el să plece de la afacerile pe care le are pentru a sta alături de mine. Ar fi antrenorul perfect pentru mine."
Dragoş Staicu

×
Subiecte în articol: national staicu slalom uriaş slalom uriaş