x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Tenis: Agnieszka Radwanska a câștigat Turneul Campioanelor de la Singapore

Tenis: Agnieszka Radwanska a câștigat Turneul Campioanelor de la Singapore

01 Noi 2015   •   15:27
Tenis: Agnieszka Radwanska a câștigat Turneul Campioanelor de la Singapore

 Poloneza Agnieskza Radwanska a câştigat pentru prima oară în cariera sa Turneul Campioanelor la tenis, reuşind să o învingă în trei seturi, 6-2, 4-6, 6-3, pe cehoaica Petra Kvitova, duminică la Singapore, în finala acestei competiţii, la care au fost prezente cele mai bune opt jucătoare ale lumii.

Radwanska (26 ani), devine astfel una dintre puţinele jucătoare din circuitul profesionist care îşi trece în palmares acest trofeu fără să fi câştigat anterior vreun turneu de Mare Şlem. Ea a reuşit să o elimine în faza grupelor pe principala favorită, românca Simona Halep, în faţa căreia s-a impus joi cu 7-6 (5), 6-1).

Adversara sa din finală, Petra Kvitova (25 ani), dublă campioană la Wimbledon (2011, 2014), a ratat ocazia de a se impune pentru a doua oară în cariera sa la Turneul Campioanelor, pe care l-a mai câştigat în 2011, la Istanbul, după o finală cu belarusa Victoria Azarenka (7-5, 4-6, 6-3).

"În urmă cu câteva săptămâni nici nu ştiam dacă mă voi afla aici, iar acum sunt foarte mândră de ceea ce am realizat. Sunt foarte fericită, este prima mea finală la acest turneu şi primul meu titlu, ce mi-aş mai putea dori?", a declarat Radwanska după victorie.

În urma acestui succes, Agnieszka Radwanska a urcat un loc în clasamentul WTA şi va încheia anul pe poziţia a cincea, după americanca Serena Williams (nr.1), românca Simona Halep (nr.3), spaniola Garbine Muguruza (nr.4) şi rusoaica Maria Şarapova (nr.5).

Sursa: AGERPRES

×