x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Tenis: Mergea și Bonpanna, calificați în finala Turneului Campionilor la dublu

Tenis: Mergea și Bonpanna, calificați în finala Turneului Campionilor la dublu

21 Noi 2015   •   15:29
Tenis: Mergea și Bonpanna, calificați în finala Turneului Campionilor la dublu

Perechea alcătuită din tenismanul român Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna s-a calificat, sâmbătă, în finala Turneului Campionilor la dublu, după ce a dispus cu 6-4, 6-2, în semifinale, de cuplul Ivan Dodig (Croaţia)/Marcelo Melo (Brazilia).


Mergea şi Bopanna, capi de serie numărul opt şi ultimii calificaţi la competiţie, s-au impus în 59 de minute şi vor juca, duminică, în ultimul act, cu învingătorii din cealaltă semifinală, Horia Tecău (România)/Jean-Julien Rojer (Olanda) - Bob Bryan/Mike Bryan (SUA), programată sâmbătă, de la ora 20,00 (ora României).

În primul set, cuplul româno-indian a reuşit break-ul la scorul de 2-2 şi apoi şi-a păstrat acest avantaj până la final, adjudecându-şi manşa inaugurală cu 6-4. În setul secund, cei doi au reuşit break-ul la 1-1, dar adversari şi-au recuperat ghemul imediat. Mergea şi Bopanna au făcut un nou break (al treilea consecutiv al setului) în faţa favoriţilor numărul trei şi apoi nu au mai putut fi opriţi, românul fiind cel care a servit pentru meci (6-2).

Dodig şi Melo, care au pus şi ei umărul la calificarea perechii româno-indiene la Barclays ATP World Tour Finals prin victoria în finala Mastersului de la Paris-Bercy (cu perechea Vasek Posposil/Jack Sock), conduceau cuplul Mergea/Bopanna cu 2-1 înaintea confruntării de sâmbătă. Mergea şi Bopanna au învins în primul duel, în 2014, în sferturile Mastersului de la Shanghai, cu 6-4, 3-6, 10-7, după care Dodig şi Melo s-au impus la Mastersul de la Cincinnati anul acesta, cu 6-1, 1-6, 14-12, în sferturi, şi la Paris-Bercy, în sferturi, cu 7-5, 6-7 (4), 12-10.

Dodig şi Melo au jucat finala de anul trecut a competiţiei.

Florin Mergea (debutant) şi Rohan Bopanna (finalist în 2012, alături de compatriotul său Mahesh Bhupathi) şi-au asigurat prin calificarea



Sursa: AGERPRES
 

×