x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Tenismenul Andrey Rublev s-a calificat în semifinalele turneului de la Monte Carlo 2023

Tenismenul Andrey Rublev s-a calificat în semifinalele turneului de la Monte Carlo 2023

de Redacție Jurnalul    |    14 Apr 2023   •   15:45
Tenismenul Andrey Rublev s-a calificat în semifinalele turneului de la Monte Carlo 2023

Rusul Andrey Rublev este primul jucător calificat în semifinalele turneului Masters Monte Carlo 2023 după ce a trecut vineri de germanul Jan-Lennard Struff, cu 6-1, 7-6(5).

El a pierdut primul game pe serviciul său, înainte de a câștiga 6 seturi consecutive într-un prim set rapid. Struff, numărul 100 mondial, și-a regăsit ritmul în cel de-al doilea.

Din punct de vedere al clasamentului, rusul s-a confruntat cu cel mai ușor adversar din sferturile de finală, deoarece toți ceilalți sfertfinaliști sunt capi de serie, în timp ce Struff se află pe locul 100 și a trebuit să treacă prin calificări.

În primele două tururi, Rublev l-a învins pe spaniolul Jaume Munar, specialist pe zgură, iar apoi l-a depășit și pe bunul său prieten Karen Khachanov, în ciuda condițiilor dificile. Pe de altă parte, Struff i-a eliminat pe Alex de Minaur și pe Casper Ruud, al patrulea favorit.

În trecut, cei doi s-au întâlnit de patru ori în circuitul ATP și au câștigat fiecare câte două meciuri, iar în calificări și futures s-au mai întâlnit de două ori, ambii câștigând câte un meci.

Rublev a făcut break la 4-3, în setul secund, dar Struff a reușit să revină în game-ul următor și să forțeze un tiebreak, în care rusul și-a recăpătat calmul și s-a impus la a doua minge de meci.

El se va confrunta cu americanul Taylor Fritz sau cu campionul în exercițiu Stefanos Tsitsipas pentru un loc în finala de duminică.

×
Subiecte în articol: tenis monte carlo andrey rublev